Alexandra Austin, nascuta Georgescu, adoptata de un cuplu canadian in 1991, si repatriata dupa doar cinci luni, a inceput un proces impotriva familiei adoptive, a Guvernului canadian, a celui din Ontario, dar si a companiei aeriene Swiss Internationa
Alexandra Austin, nascuta Georgescu, adoptata de un cuplu canadian in 1991, si repatriata dupa doar cinci luni, a inceput un proces impotriva familiei adoptive, a Guvernului canadian, a celui din Ontario, dar si a companiei aeriene Swiss International. Tanara cere daune in valoare de peste sapte milioane de dolari.
Acum in varsta de 22 de ani, si mama a unei fetite de patru ani, Alexandra a fost adoptata la varsta de noua ani de chirurgul Joseph John Austin, pe atunci medic rezident in Ontario, si de sotia acestuia Silvana di Giacomo. Cuplul avea patru baieti, dar pentru ca isi doreau foarte mult o fata, au apelat la ajutorul unui "broker" din Bucuresti.
Dorind o viata mai buna pentru fiica sa, mama Alexandrei a acceptat sa renunte la copil. Doctorul Joseph Austin s-a dovedit a fi extrem de insistent si a facut presiuni pentru incheierea cat mai rapida a procesului de adoptie.
Ulterior, familia Austin a adoptat o alta fetita romanca, nou-nascuta. La sosirea in Romania, ea a asteptat patru ore pentru ca "brokerul", Stefan Tinculescu, sa vina sa o ia de la aeroport si sa o duca mamei sale. Guvernul roman a refuzat repatrierea ei pe motiv ca actele fusesera schimbate pentru a reflecta statutul de copil adoptat.
Alexandrei i-a fost emis un pasaport romanesc, dar a fost inregistrata drept cetatean canadian, motiv pentru care mama sa nu a beneficiat de ajutor financiar din partea statului roman. Austin nu a anulat niciodata actele de adoptie ale Alexandrei. Ea nu este recunoscuta nici de statul roman, nici de cel canadian; nu a beneficiat de drepturi de scolarizare, sau de asigurari medicale.
Conform declaratiei sale, citata de cotidianul Toronto Star, oficialitatile din cele doua state au refuzat sa se implice in solutionarea situatiei ei pana in momentul in care a intervenit presa. In prezent, Alexandra traieste intr-o garsoniera insalubra in Bucuresti, impreuna cu fiica sa de patru ani si cu prietenul ei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.