"Poli" AEK Timisoara a dat ieri doua lovituri importante pe piata transferurilor, inregimentand doi internationali romani repatriati din Occident. Cosmin Contra, jucator de 29 de ani, a semnat o intelegere valabila pana in vara cu banatenii, care nu
"Poli" AEK Timisoara a dat ieri doua lovituri importante pe piata transferurilor, inregimentand doi internationali romani repatriati din Occident. Cosmin Contra, jucator de 29 de ani, a semnat o intelegere valabila pana in vara cu banatenii, care nu ii vor plati decat primele de joc. Fundasul dreapta va fi platit in continuare de clubul care il detine, Atletico Madrid, care ii vireaza lui "Gurita" anual 1,8 milioane de euro. Anton Dobos, consilierul clubului de pe Bega, ne-a confirmat tranzactia, care s-a efectuat prin fax, iar jucatorul se afla deja in cantonamentul condus de Cosmin Olaroiu in Cipru, efectuand antrenamente alaturi de noii sai colegi. "Gata, a semnat, e jucatorul nostru pana la vara. Suntem bucurosi ca am realizat un asemenea transfer, care il va readuce pe Contra in circuitul echipei nationale", ne-a declarat ieri Dobos. "Nu cred ca este un pas inapoi faptul ca am revenit in Romania. Voi juca in orasul meu natal, care are un public fantastic, si sper ca prin evolutiile mele sa revin la Nationala. Si eu am nevoie de reprezentativa, si Nationala are nevoie de mine", a declarat la randul sau "Gurita". Contra a ales sa joace pentru "Poli" AEK intr-un moment de cumpana al carierei sale. Dupa o accidentare destul de grava suferita in 2003, el nu a mai reusit sa isi gaseasca un loc in lotul lui Atletico Madrid, alegand in vara sa mearga, tot sub forma de imprumut, la West Bromwich Albion, ultima clasata in Premier League. A fost folosit putin, iar in aceasta iarna i s-a comunicat ca nu mai este dorit in Anglia. Revenirea in tara ar putea insemna relansarea carierei unui jucator care acum patru ani juca finala Cupei UEFA cu Alaves, iar evolutiile sale incantatoare i-au adus un transfer la AC Milan.
Liber pentru "Moldo-gol"
Anton Dobos a aflat ieri de la ZIUA ca Servette Geneva a fost declarata falita si ca, implicit, Viorel Moldovan, jucator dorit mult de banateni, a devenit liber de contract. "Serios? Nu stiam. Ma bucur, pentru ca acum Viorel va semna cu noi, speram pe doi ani. Este un jucator cu multa experienta, vreau sa-i propun un contract pe care cu siguranta nu il va refuza", ne-a declarat Dobos din Cipru. Moldovan se pregateste sub comanda lui Olaroiu de aproape o saptamana, a si jucat in doua meciuri amicale pentru "Poli" AEK, dar nu putea semna nimic pana nu se incheia "cazul Servette". Clubul elvetian cu care "Moldo-gol" mai avea un an de contract a fost trimis in liga a treia, printr-o decizie luata ieri de Tribunalul Comercial din Tara Cantoanelor. Intr-un grav impas financiar, Servette a fost la un pas sa fie salvata de un grup de investitori sirieni, care s-au retras insa in ultimul moment, nemultumiti de pretentiile fostului patron, Marc Roger. Servette are o istorie de 115 ani, toti petrecuti in prima liga elvetiana, si un palmares de invidiat: 17 titluri si 7 cupe. Altfel, Dobos a declarat ieri ca "Poli" AEK Timisoara nu este afectata in nici un fel de arestarea pentru 25 de zile a lui Alexandru Marian Iancu, presedintele Consiliului de Administratie al Balkan Petroleum, societatea care a preluat clubul in aceasta vara. "Am vorbit la Londra (n.r. - orasul in care se afla sediul central al societatii) si ni s-a spus ca nu sunt probleme, sa ne continuam treaba inceputa", a declarat Dobos. Totusi, surse din anturajul echipei au anuntat ca antrenorul Olaroiu si jucatorii urmaresc cu ingrijorare stirile care vin din tara, legate de arestarea lui Iancu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.