Comisia Europeana (CE) va aloca anul acesta in jur de opt milioane de euro pentru campania de informare a cetatenilor europeni cu privire la noua Constitutie, relateaza EUobserver.
Banii vor fi alocati in functie de o serie de factori, printre
Comisia Europeana (CE) va aloca anul acesta in jur de opt milioane de euro pentru campania de informare a cetatenilor europeni cu privire la noua Constitutie, relateaza EUobserver.
Banii vor fi alocati in functie de o serie de factori, printre care nivelul de cunoastere a cetatenilor despre Uniunea Europeana si modul in care Constitutia va fi ratificata intr-o anumita tara. Comisia sustine ca fondurile suplimentare vor ajuta Guvernele nationale sa imbunatateasca nivelul de cunoastere a cetatenilor cu privire la noul tratat constitutional.
De asemenea, banii vor fi alocati diverselor proiecte - precum publicarea textului Constitutiei sau a brosurilor explicative destinate cetatenilor - "orice, dar nu propaganda", dupa cum a afirmat Mikolaj Dowgielewicz, purtator de cuvant al CE, pentru strategia de comunicare.
Cele opt milioane de dolari sunt impartite in doua "fonduri", unul de cinci, altul de trei milioane.
Fondul de cinci milioane de euro va fi alocat pe baza dimensiunii populatiei unei tari europene (Germania va primi in jur de 900.000 de euro, in timp ce Malta, in jur de 5.000 de euro), banii urmand a fi distribuiti birourilor Comisiei Europene de pe teritoriul intregii Uniuni. Fondul de trei milioane de euro va fi alocat statelor membre in functie de unele criterii speciale - Comisia urmand sa decida daca aceste criterii sunt respectate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.