"Aviatorul", principalul candidat la editia de anul acesta a Oscarurilor, va intra in cinematografele romanesti in 25 februarie, cu doar doua zile inainte de decernarea premiilor Academiei Americane de Film, transmite Mediafax. Considerat de multi fa
"Aviatorul", principalul candidat la editia de anul acesta a Oscarurilor, va intra in cinematografele romanesti in 25 februarie, cu doar doua zile inainte de decernarea premiilor Academiei Americane de Film, transmite Mediafax. Considerat de multi favorit la Oscaruri, el porneste in cursa de pe aceeasi pozitie ca "Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui" anul trecut - cu 11 nominalizari, inclusiv la cele mai importante categorii: cel mai bun film, cel mai bun regizor (Martin Scorsese), cel mai bun actor (Leonardo Di Caprio) si cei mai buni actori in rol secundar (Alan Alda si Cate Blanchett). Filmul lui Scorsese a obtinut deja trei Globuri de Aur si patru premii BAFTA.
"Aviatorul" este povestea excentricului miliardar american Howard Hughes (Leonardo Di Caprio), impatimit de avioane, filme si femei celebre. Martin Scorsese tese firul povestii in jurul celei mai prolifice etape din viata lui Hughes: perioada cuprinsa intre jumatatea anilor '20 si anii '40, cand curajul si spiritul inovator i-au canalizat eforturile spre aviatie si cinematografie. In anii '30, el face planuri indraznete pentru a construi cel mai mare avion din lume, aparatul de zbor cunoscut sub numele de Hercules. Vrea, de asemenea, sa sparga monopolul Pan American pe zborurile transatlantice si intra astfel in conflict cu seful acestei companii (Alec Baldwin) si cu un puternic senator american (Alan Alda). Filmul exploreaza aceste confruntari, dar si aventurile amoroase ale personajului cu doua frumuseti legendare: Katharine Hepburn (Cate Blanchett) si Ava Gardner (Kate Beckinsale). Premiera in Romania va avea loc in cinematografele Hollywood Multiplex din Bucuresti, Republica din Cluj, Victoria din Iasi si Capitol din Timisoara. Principalul adversar al "Aviatorului" in cursa pentru Oscar, filmul lui Clint Eastwood, "Million Dollar Baby", va avea premiera in Romania abia pe 25 martie, dupa cum informeaza site-ul "cinemagia". "Million Dollar Baby" a castigat doua premii Globul de Aur (cea mai buna actrita intr-o drama: Hilary Swank; cel mai bun regizor: Clint Eastwood). (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.