Marian Vanghelie este candidatul PSD pentru Bucuresti. Social-democratii au sperat pana in ultimul moment sa-l convinga pe Sorin Oprescu sa-si incerce pentru a treia oara norocul la Primaria Capitalei, insa fara succes.
Solutia de avarie in u
Marian Vanghelie este candidatul PSD pentru Bucuresti. Social-democratii au sperat pana in ultimul moment sa-l convinga pe Sorin Oprescu sa-si incerce pentru a treia oara norocul la Primaria Capitalei, insa fara succes.
Solutia de avarie in urma refuzului sustinut al senatorului a reprezentat-o primarul sectorului 5, chiar daca acesta se bucura in sondaje de un capital de incredere net inferior lui Oprescu. Liderul PSD nu este scos insa definitiv din cartile pentru Bucuresti, el ocupandu-se de coordonarea campaniei electorale a lui Vanghelie.
"Daca Vanghelie va obtine un scor mai slab decat Geoana, imi dau demisia", a incercat Dan Ioan Popescu sa explice ca hotararea luata de Organizatia de Bucuresti este cea mai buna.
"Decizia de a nu participa la alegeri imi apartine. Nimeni nu poate fi candidatul etern", si-a motivat refuzul de a intra in cursa pentru Primarie Sorin Oprescu. El a precizat ca nu a conditionat niciodata intrarea sa in competitia electorala de obtinerea unei functii in PSD Bucuresti si, mai mult, daca pentru sefia organizatiei se va inscrie Dan Ioan Popescu el nu va mai candida.
"In 2000, am fost unul dintre cei care a sustinut candidatura lui Vanghelie. Am incredere in colegul meu de partid. In viata politica, in viata culturala si profesionala, Vanghelie a crescut", a mai spus Oprescu.
Candidatura lui Vanghelie, desi vehiculata de ceva vreme, ramane totusi o surpriza. Mai ales, in contextul ultimelor evolutii din PSD. Atat Adrian Nastase, cat si Ion Iliescu dadeau ultimatumuri persoanelor cu imagine sifonata de a se retrage din prim-planul vietii partidului. De altfel, Dan Ioan Popescu sustine ca responsabilitatea candidaturii primarului sectorului 5 ii apartine. Marian Vanghelie a fost sustinut in permanenta de seful PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, chiar cu riscul intrarii in conflict cu conducerea partidului. La alegerile de anul trecut, PSD i-a retras sprijinul politic primarului sectorului 5 si l-a suspendat din partid, ca urmare a "drumurilor" pe care acesta le avea de facut la PNA. Formal, insa, un argument in acest sens fiind desemnarea unui candidat necunoscut pentru sectorul 5, Catalin Stochita, pentru care nu s-a cheltuit nici un ban in campania electorala, acesta nevand nici macar afise de promovare. Practic, PSD a avut doi candidati la Primaria de sector. "Independentul" Marian Vanghelie - care se autosuspendase din PSD, apoi partidul il suspendase, insa niciodata nu l-a exclus - a castigat Primaria Sectorului 5 din primul tur al localelor, obtinand un scor de aproape 60 la suta. Imediat dupa alegerile din iunie, Marian Vanghelie a fost "recuperat" de PSD, chiar daca acesta avea "o problema de imagine". Ieri, insa, Dan Ioan Popescu l-a "redescoperit" pe Vanghelie care, sustine el, "nu are notorietate de corupt". De altfel, primarul sectorului 5 s-a declarat din nou nevinovat, dar victima a unei parti din echipa PSD care a incercat sa-l "elimine".
"M-am batut si cu puterea, si cu opozitia. Suntem satui de vorbele unora dintre liderii PSD", a lamurit divergentele de pana acum Vanghelie. Parchetul National Anticoruptie l-a cercetat pe Marian Vanghelie in dosare privind infiintarea magazinelor Economat, organizarea petrecerilor de Revelion si privatizarea magazinului Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.