Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Ploiesti, va intra din aceasta seara, de la ora 19.30, in focurile turneului final al Conferintei de Sud din FIBA Europe Cup, elevii antrenorului Mladen Jojic urmand sa intalneasca, in cadrul semifinalelor
Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Ploiesti, va intra din aceasta seara, de la ora 19.30, in focurile turneului final al Conferintei de Sud din FIBA Europe Cup, elevii antrenorului Mladen Jojic urmand sa intalneasca, in cadrul semifinalelor, puternica echipa cipriota Apollon Limassol, care a trecut in sferturi de vicecampioana Dinamo-Erbasu. Dornici sa aduca in tara primul trofeu baschetbalistic continental si sa-si continue aventura in intrecerea pan-europeana, ploiestenii s-au intarit dupa disparitia prematura a capitanului Antonio Alexe cu un trio de calibru, transferandu-i prin intermediul impresarilor de la BeoBasket pe sarbii Marko Rakocevic (2,05 m - declarat anul trecut cel mai bun pivot sarb), Pedrag Materic (27 ani, 1,97 m) si Sasa Ocokolijc (28 ani, 1,83 m). Astfel, tehnicianul Mladen Jojic va avea ocazia sa prezinte la start un cinci de baza format exclusiv din jucatori sarbi, celor trei jucatori recent transferati adaugandu-li-se un alt trio de stranieri cu state vechi de plata la Ploiesti: Nicola Bulatovic (2,10 m, fost campion mondial si european), Ivan Krasic si Vladimir Kuzmanovic. Totodata, pe lista oficiala de joc se vor mai afla alti cinci componenti de baza ai reprezentativei Romaniei, Catalin Burlacu, Rares Apostol, Levente Szijarto, Paul Helcioiu si Adrian Blidaru, astfel ca, tehnicianul bosniac va avea mai multe solutii pentru a-si asigura victoria mult asteptata de fanii baschetului romanesc. "Vom juca cu gandul la marele disparut Antonio Alexe", spuneau in cor jucatorii ploiesteni, dornici sa castige trofeul si sa-l dedice celui care a decedat in urma cu aproape o luna intr-un groaznic accident rutier petrecut la intrarea in Sinaia. De altfel, in memoria fostului capitan al CSU Ploiesti si al reprezentativei tricolore, la turneul final organizat astazi si maine in Sala Sporturilor din Ploiesti, va asista si presedintele FIBA-Europe, grecul George Vassilakopoulos, care va sosi, in aceasta seara, in jurul orei 18.50, pe Aeroportul International "Henri Coanda" din Bucuresti, de unde va fi preluat de secretarul general al FRB, Radu Draganescu. Tinand cont de importanta evenimentului, si-au mai anuntat prezenta la marele show baschetbalistic si presedintele COSR, Octavian Morariu, secretarul general al COSR si presedinte al FRB, Ioan Dobrescu, noul presedinte al ANS, Gheorghe Florian, precum si alti edili locali.
Conform programului stabilit de organizatori, care au anuntat ca intrarea in sala este libera, in prima semifinala se vor intalni, de la ora 17, echipele Keo Keravnos (Cipru) si BC Banvit (Turcia), in vreme ce de la ora 19.30, intr-un meci transmis in direct de TVR 2, CSU Ploiesti se va intalni cu Apollon Limassol, echipa pe care a invins-o de doua ori in faza grupelor preliminare. "Stim ca intre timp au mai transferat trei jucatori sarbi, dar si noi ne-am intarit serios. In plus, in actualul sezon european nu am fost invinsi pe teren propriu, suporterii nostri fiind ca un al saselea jucator", declara Rares Apostol, care nici nu concepe sa nu fie prezent pe teren desi este nerefacut dupa o accidentare suferita in urma cu doua saptamani. Maine, invinsele vor juca de la ora 17, in vreme ce marea finala este programata sa se dispute de la ora 19.30.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.