Piata de capital a intrat, ieri, pe un trend descendent, normal, avand in vedere cresterea fara precedent din sedinta bursiera de luni. Indicii bursieri au inregistrat variatii de mica amploare, singurul pe crestere fiind indicatorul ce contabilizeaz
Piata de capital a intrat, ieri, pe un trend descendent, normal, avand in vedere cresterea fara precedent din sedinta bursiera de luni. Indicii bursieri au inregistrat variatii de mica amploare, singurul pe crestere fiind indicatorul ce contabilizeaza evolutia celor mai lichide 10 societati de la bursa, BET.
Cu o crestere de 0,09 la suta, indicele BET a inregistrat un nou maxim istoric de 6.071,11 puncte. BET-FI a cunoscut cea mai importanta scadere a sedintei bursiere de ieri, de 2,70 la suta pana la 30.206.96 de puncte, dupa ce, luni, acest segment a inregistrat cea mai mare crestere din toate timpurile.
Valoarea totala a tranzactiilor s-a cifrat la 501,7 miliarde de lei, cu mult mai redusa decat cea din sedinta precedenta, de peste 900 miliarde de lei. La nivelul cotatiilor, actiunile Rafinariei Astra au facut cea mai frumoasa figura, cu o crestere de 14,73 la suta pana la 670 lei, pe fondul unei lichiditati scazute. Oltchim a fost un alt emitent cu o apreciere semnificativa, de 12,69 la suta, inchizand la 4.350 lei pe actiune.
Piata societatilor de investitii financiare a consemnat, ieri, o scadere de proportii reduse, investitorii incepand sa-si incaseze profitul obtinut in urma cresterii istorice de la inceputul saptamanii. In topul deprecierilor a stat SIF Moldova, cu o cotatie de 13.300 de lei pe actiune aferenta unei scaderi de 4,32 procente. SIF Transilvania s-a mentinut cel mai bine, deprecierea acestui emitent fiind de doar 1,67 la suta pana la 17.700 de lei. Cele mai tranzactionate titluri au fost cele ale Rompetrol Rafinare, cu un rulaj de 82,8 miliarde de lei, ceea ce a determinat o crestere de 0,88 la suta pana la 1.140 lei pe actiune. SIF Oltenia a stat, si de data aceasta, in atentia investitorilor, valoarea tranzactiilor cu acest emitent situandu-se la 71,4 miliarde de lei. Societatea a inchis sedinta bursiera la cursul de 15.400 de lei, in scadere cu 3,75 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.