Mai multi senatori PSD, in frunte cu Antonie Iorgovan, au depus ieri, la Parchetul General, un denunt penal impotriva lui Traian Basescu.
Social-democratii il acuza pe presedinte de comiterea a trei infractiuni in legatura cu modul in care a

Mai multi senatori PSD, in frunte cu Antonie Iorgovan, au depus ieri, la Parchetul General, un denunt penal impotriva lui Traian Basescu.
Social-democratii il acuza pe presedinte de comiterea a trei infractiuni in legatura cu modul in care a dobandit apartamentul de pe strada stefan Mihaileanu si de aceea au facut un denunt la parchetul General. Senatorii PSD sustin ca seful statului ar fi savarsit abuz in serviciu, fals in declaratii si uz de fals, intrucat ar fi declarat ca n-a detinut anterior o alta locuinta, eludand astfel dispozitiile Legii 112/2002. La intrarea in Parchet, parlamentarii PSD au fost intampinati de cinci persoane, care au afirmat ca regimul comunist le-ar fi deposedat abuziv de case si ca mai multi politicieni, printre care si Iorgovan, le-ar fi ocupat ilegal, dupa 1989.

Casele lui Basescu refac Uniunea PSD+PUR

Teoretic, dupa anuntarea rezultatului alegerilor, uniunea PSD+PUR a incetat sa mai existe. Umanistii au trecut de partea Aliantei si au intors spatele fostilor "amici". Acum, fosta Uniune pare sa se refaca in jurul scandalului vilei lui Traian Basescu.
PSD si PUR insista pentru constituirea unei comisii parlamentare de ancheta asupra casei presedintelui Traian Basescu. Liderul PSD Adrian Nastase a fost ieri retinut in declaratii pe aceasta tema, dar considera ca este de datoria sefului statului sa insiste pentru clarificarea acestei probleme. Umanistul Dan Voiculescu a declarat ieri ca "o clarificare (pe tema casei lui Traian Basescu - n.r.) ar fi benefica si pentru opinia publica, si pentru presedinte". Liderul PUR i-a reamintit lui Basescu de faptul ca a castigat alegerile prezidentiale tocmai "mizand pe imaginea de corectitudine", ceea ce l-ar face dator fata de opinia publica cu o clarificare in privinta modului in care si-a obtinut casa de la stat cand era primar general.

Alianta nu se implica in scandal

Alianta PNL-PD considera ca tot scandalul care a aparut in jurul presedintelui Traian Basescu nu ii poate afecta imaginea. Vicepresedintele PD Radu Berceanu este convins ca presedintele isi va rezolva problema: "nu, nu cred ca ne afecteaza noua imaginea. Nici nu am discutat despre acest subiect. E problema presedintelui, nu are de ce sa ne intereseze pe noi. in plus, sunt convins ca isi va rezolva cu certitudine aceasta problema. in fond, e presedintele tarii! Nu?!", a mai spus Berceanu.
Mai putin implicati direct, liberalii, prin senatorul Nicolae Vlad Popa, considera si ei ca Alianta nu are de ce sa-si faca probleme. "Eu cred in spiritul poporului roman. Cand cineva renunta la ceva pentru a indrepta o greseala va fi privit cu simpatie. Nu vreau sa discut daca presedintele a gresit sau nu cand si-a cumparat acel apartament. Nu e problema mea", spune Popa.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.