Prmierul Calin Popescu Tariceanu nu considera oportuna organizarea alegerilor anticipate inainte de data integrarii Romaniei in UE, 1 ianuarie 2007. "Acest demers poate fi facut doar in situatie de criza politica", a declarat intr-o emisiune televiza
Prmierul Calin Popescu Tariceanu nu considera oportuna organizarea alegerilor anticipate inainte de data integrarii Romaniei in UE, 1 ianuarie 2007. "Acest demers poate fi facut doar in situatie de criza politica", a declarat intr-o emisiune televizata Tariceanu. "Inainte de 1 ianuarie 2007 nu ar fi oportun pentru Romania sa se organizeze alegeri anticipate. In 2005 si 2006 trebuie sa parcurgem etapele de integrare astfel incat dupa aderare sa fim tratati in UE pe picior de egalitate", a explicat premierul. Tariceanu sustine ca anticipatele ar fi putut fi organizate chiar si dupa semnarea tratatului de aderare, care va avea loc in aceasta primavara. "Semnarea tratatului de aderare va fi pe 25 aprilie anul curent. Pot fi anticipate si dupa acest moment, dar numai in caz de criza politica, ceea ce nu este cazul in prezent", a spus premierul. El a admis ca a mentionat tema anticipatelor alaturi de presedintele Traian Basescu. "Ideea a fost evocata si de presedinte si de mine ca o posibilitate de iesire dintr-o eventuala criza politica. Astazi insa nu avem asa ceva, iar partidele trebuie sa fie responsabile pentru asigurarea unui parcurs normal, cu stabilitate, cel putin pana la semnarea tratatului de aderare la UE, dar si in perioada urmatoare, pentru realizarea obiectivului major, respectiv integrarea in UE, la 1 ianuarie 2007", a precizat liderul PNL.
Tariceanu sustine ca pentru organizarea de alegeri anticipate trebuie sa existe un motiv, cum ar fi o criza in coalitie. "Acum avem o relatie foarte buna cu toti partenerii din coalitia guvernamentala. Pe de alta parte, atata vreme cat opozitia este framantata de grave probleme interne, nu vad cum ar dori anticipate si oricum ar trebui ca si majoritatea parlamentara sa doreasca anticipate, nu doar opozitia", a explicat presedintele liberal. El a subliniat ca alegerile anticipate pot avea loc si daca actuala putere nu va mai avea sustinerea electoratului. "Daca la un moment dat vom constata asa ceva, ne vom adresa din nou electoratului pentru a-si spune cuvantul", a mentionat Tariceanu. (B.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.