Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit ieri cu o delegatie a Conferintei Presedintilor Marilor Organizatii Evreiesti Americane, care efectueaza o vizita oficiala in tara noastra, in perioada 14 - 16 februarie 2005.
"In cadrul intalnirii
Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit ieri cu o delegatie a Conferintei Presedintilor Marilor Organizatii Evreiesti Americane, care efectueaza o vizita oficiala in tara noastra, in perioada 14 - 16 februarie 2005.
"In cadrul intalnirii au fost subliniate relatiile speciale care leaga Romania de SUA si, respectiv, Israel si dorinta comuna de extindere si consolidare a acestor raporturi. Oaspetii au evidentiat importanta pe care marile organizatii evreiesti americane o acorda Romaniei, in calitatea sa de membru NATO si de viitor membru al Uniunii Europene, pentru rolul deosebit pe care il joaca in mentinerea unui spirit de cooperare si dialog, atat la scara regionala, cat si in plan global", se arata in comunicatul de presa dat ieri publicitatii de Guvern. Un alt subiect abordat a fost acela al importantei pe care o are cunoasterea exacta a istoriei recente si stimularea dialogului cultural si a tolerantei reciproce pentru evitarea repetarii tragediei Holocaustului. Cu aceasta ocazie premierul a subliniat hotararea autoritatilor de la Bucuresti de a pune in aplicare recomandarile Comisiei Internationale de Istorici pentru Studierea Holocaustului.
"Vizita constituie o premiera istorica pentru Romania si se inscrie in ansamblul legaturilor speciale stabilite de catre tara noastra, atat cu organizatiile evreiesti internationale, cat si cu SUA si cu Israelul. Prezenta delegatiei Conferintei Presedintilor Marilor Organizatii Evreiesti Americane la Bucuresti reprezinta, totodata, o recunoastere a angajamentului politic ferm al tarii noastre pe drumul ireversibil al democratiei, al implicarii active in vederea mentinerii unui spirit civic de toleranta si respect fata de pluriculturalism", se mai arata in comunicat.
Conferinta Presedintilor Marilor Asociatii Evreiesti Americane este o organizatie umbrela care reuneste sefii a 52 de organizatii evreiesti din Statele Unite ale Americii si reprezinta una dintre cele mai importante si active organizatii neguvernamentale din SUA.
Delegatia americana are programate si intalniri cu presedintele Traian Basescu, cu ministrul de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, vicepresedintele Senatului, Teodor Melescanu, presedintele Comisiei de Politica Externa a Camerei Deputatilor, Stefan Glavan, ministrul Culturii si Cultelor, Monica Musca, ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea, precum si cu reprezentantii comunitatii evreiesti din Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.