Ion Craciunescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (foto), a declarat ieri, in a doua zi a cursului de instruire a cavalerilor fluierului, ca arbitrii trebuie sa fie permanent in priza, sa se documenteze si sa sa informeze tot timpul, in as
Ion Craciunescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (foto), a declarat ieri, in a doua zi a cursului de instruire a cavalerilor fluierului, ca arbitrii trebuie sa fie permanent in priza, sa se documenteze si sa sa informeze tot timpul, in asa fel incat sa-si imbunatateasca activitatea. La Casa Fotbalului se desfasoara in perioada 14-16 februarie un curs de instruire la care participa circa 160 de arbitri si arbitri asistenti din lotul national. Presedintele CCA aprecia ca in acest an materialul documentar pus la dispozitia arbitrilor este de cea mai inalta clasa si de ultima ora in ce priveste fazele de joc si tot ceea ce ridica probleme la ora actuala in arbitrajul european. Invitati din strainatate au fost germanul Peter Gabor si scotianul Bob Valentine, primul un reputat tehnician al comisiei de arbitri din Germania, iar al doilea un fost faimos arbitru. Craciunescu a insistat pe rolul arbitrului de centru, care nu trebuie sa paseze responsabilitatea pe spatele asistentilor si sa intervina cand este cazul pentru a indrepta o faza judecata gresit de la linie. Presedintele CCA a spus ca arbitrele Cristina Ionescu si Irina Mart au fost invitate de FIFA la un curs de instruire de 7 zile in China, prilej cu care vor arbitra si un meci de campionat. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.