Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii, a declarat ca vor fi reziliate mai multe contracte de concesiune si arenda incheiate de Agentia Domeniilor Statului (ADS), in perioada fostei guvernari. Capul de afis este tinut de Insula Mare a Brailei (IMB),
Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii, a declarat ca vor fi reziliate mai multe contracte de concesiune si arenda incheiate de Agentia Domeniilor Statului (ADS), in perioada fostei guvernari. Capul de afis este tinut de Insula Mare a Brailei (IMB), arendata de firma TCE Trei Brazi, societate detinuta de fostul deputat PSD Culita Tarata. Ministrul Flutur a pus accent pe rentabilitatea managementului desfasurat de TCE Trei Brazi, declarand ca IMB a primit subventii de 429 de miliarde de lei si a platit redevente, pentru utilizarea terenului statului, de numai 174 miliarde de lei. IMB a mai beneficiat de o compensare, in valoare de 3,6 milioane de dolari, pentru un program de destufizare a terenurilor, program care nu are aprobarea Ministerului Agriculturii. "Astfel, se ajunge la un minus de 9 milioane de euro in relatia cu IMB", a declarat Flutur. El nu a contestat legalitatea atribuirii subventiilor si a redeventelor incasate, ci numai a programului de destufizare subventionat de ADS. Ministrul a precizat ca vor mai fi reziliate si alte contracte, printre altele cele incheiate cu IAS Stelnica si Facaieni. El a mai amintit nereguli de la ADS privind sumele alocate pentru masuratorile terenurilor si achizitia sediului ADS. "Am facut plangere la Inspectoratul General pentru Politie impotriva unor persoane din conducerea ADS", a completat ministrul. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.