Cladirile celor 18 unitati de invatamant preuniversitar din Sectorul 1 al Capitalei, incadrate in gradul I si II de risc seismic in urma expertizei tehnice, vor fi consolidate in acest an, potrivit primarului Andrei Chiliman. Primaria Sectorului 1 a
Cladirile celor 18 unitati de invatamant preuniversitar din Sectorul 1 al Capitalei, incadrate in gradul I si II de risc seismic in urma expertizei tehnice, vor fi consolidate in acest an, potrivit primarului Andrei Chiliman. Primaria Sectorului 1 a alocat 98 de miliarde de lei din buget pentru asemenea lucrari de constructie, ce vor fi executate la Colegiul National "Sfantul Sava", la Sala de Sport a Colegiului National "I. L. Caragiale", la Gradinita nr. 78, la Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuta", la Colegiul German "Goethe", la Liceul Teoretic Bulgar, la Liceul Teoretic "M. Cervantes" si la sapte scoli generale.
Totodata, pentru suplimentarea numarului de locuri in liceele din sector, autoritatile locale vor incepe in aceasta primavara constructia unui corp de cladire al Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza", iar cladirea Liceului Teoretic "Alexandru Vlahuta" va fi extinsa pe verticala. Primarului Andrei Chiliman a anuntat ca se va pune accent pe refacerea hidroizolatiei subsolurilor care au infiltratii, precum si pe reabilitarea acoperisurilor si teraselor, acolo unde sunt probleme. "Reparatiile curente se vor face tinandu-se seama de observatiile Directiei de Sanatate Publica, pentru obtinerea autorizatiilor de functionare. In paralel, se va urmari modernizarea anumitor scoli care nu au in momentul de fata probleme de structura, apelandu-se la serviciile unor arhitecti si designeri specializati in amenajari interioare, suma alocata fiind de 47,4 miliarde de lei", a precizat edilul.
Tot in acest an, Primaria Sectorului 1 urmareste finalizarea lucrarilor de inlocuire a centralelor termice la 18 unitati de invatamant, acestea fiind vechi de 30-50 ani, pentru obtinerea independentei termice a acestora. In vederea punerii in practica a acestui proiect, Consiliul local a alocat suma de 32 de miliarde de lei. Administratia locala isi propune ca elevii din sector sa beneficieze de conditii optime pentru studiu, astfel ca scolile si liceele vor fi dotate cu mobilier, calculatoare si alte mijloace care contribuie la realizarea unui invatamant modern.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.