Zodia Pestilor este, dintre toate semnele horoscopului, dominata cel mai intens de sensibilitate. Nativii acestei zodii sunt oameni introvertiti, nazuind in permanenta inspre iluminare spirituala, inzestrati cu o

Zodia Pestilor este, dintre toate semnele horoscopului, dominata cel mai intens de sensibilitate. Nativii acestei zodii sunt oameni introvertiti, nazuind in permanenta inspre iluminare spirituala, inzestrati cu o imaginatie extrem de bogata si altruisti. Toate aceste calitati nu pot fi decat extrem de folositoare si atunci cand vine vorba de bucatarie. Desi se stie ca nativul din Pesti intampina diverse greutati in ceea ce priveste spiritul practic, domeniul gastronomic este unul care-l atrage tocmai pentru ca poate sa-si puna in valoare doua calitati esentiale: imaginatia si altruismul. Ii face placere sa exploreze gusturi noi si sa le ofere si celorlalti aceeasi placere. Nimic nu-l bucura mai tare decat sa i se laude bucatele, asa cum nimic nu-l intristeaza mai tare ca indiferenta sau criticile celor din jur atunci cand e vorba de ceva ce a gatit cu placere. Nativul din Pesti este un visator, este impresionabil, este extrem de modest, intotdeauna dispus sa se sacrifice pentru altii, intotdeauna dispus sa-i ajute, de multe ori dovedind infantilism prin dorinta lui de a vindeca rani profunde ale celor din jur prin simplul gest de a le oferi felul de mancare preferat. Se poate spune mai ales despre femeile din zodia Pesti ca sunt extrem de ""mamoase"" din acest punct de vedere.
Simbolul zodiei, cei doi pesti care inoata in directii diferite, intruchipeaza dualitatea naturii Pestelui. Ceea ce inseamna ca nu este exclus ca ei sa treaca de la o stare la alta, ca intr-o calatorie rapida de la pamant la cer, cei doi pesti simbolizand unul inclinatia catre activitati pamantesti, iar celalalt, inclinatia catre spiritual.

ACVATIC. Fiind un semn al apei, nativul in Pesti va aprecia in mod special fructele de mare si, in general, alimentele cat mai naturale. Rafinamentul pentru el inseamna, inainte de toate, gustul pur, nealterat, si de aici preferinta pentru legumele crude si pentru fructe. Intotdeauna va prefera o masa simpla, compusa dintr-o salata, o bucata de branza si un pahar cu apa unei mese incarcate cu prea multe bunatati. O bucata de peste pregatit cat mai simplu si un pahar de vin alb reprezinta cina romantica perfecta. Si atunci cand intra in bucatarie, Pestelui ii place sa isi puna la treaba imaginatia si de aceea rar se va intampla sa foloseasca vreo reteta. Intotdeauna se va lasa ghidat de instinct. Poate de aceea bucatele pregatite de el ies intotdeauna atat de gustoase. Caci le gateste ""cu sufletul"".
Hipersensibilitatea Pestilor se poate transforma insa in defect, poate genera depresii ce duc la randul lor la adevarate socuri sufletesti. De aceea, este bine sa evitati excesele de orice fel, cum ar fi cafeaua, si se recomanda sa acordati o atentie crescuta alimentatiei, pentru ca intestinele reprezinta pentru dumneavoastra un adevarat ""calcai al lui Ahile"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.