Teatrul National din Bucuresti va gazdui, vineri, premiera spectacolului "Visul din vis" al companiei de dans contemporan Orion Balet. "Visul din vis" este un spectacol format dintr-o suita de zece piese coregrafice cu o durata de cinci pana la 15 mi
Teatrul National din Bucuresti va gazdui, vineri, premiera spectacolului "Visul din vis" al companiei de dans contemporan Orion Balet. "Visul din vis" este un spectacol format dintr-o suita de zece piese coregrafice cu o durata de cinci pana la 15 minute, structurata in doua parti. Coregrafia "Visului din vis" este realizata pe muzica etno, jazz progresiv al anilor '70 si electroacustica, imbinandu-se armonios cu teatrul si muzica.
Orion Balet - prima companie de dans contemporan infiintata in Romania - a fost creat in 1990, la initiativa coregrafului Ioan Tugearu si a Ministerului Culturii si Cultelor, in cadrul Centrului National de Cultura "Tinerimea Romana", fiind preluat de Sergiu Anghel in 1992. Acesta, impreuna cu cativa artisti, a acuzat, ieri, conducerea Centrului "Tinerimea Romana", respectiv pe Voicu Enachescu, de management defectuos.
Anghel s-a plans de faptul ca sediul, situat in centrul Capitalei si care functioneaza pe bani publici, este scos din circuitul de valori culturale al orasului.
"S-au investit sute de miliarde de lei in reconstructia cladirii timp de aproape sapte ani. De asemenea, s-a construit o sala de spectacole cu marmura de Ruschita, lambriuri mult prea mica, ce a fost insa inchisa si care nu foloseste la nimic", a declarat Sergiu Anghel.
La randul sau, Voicu Enachescu a declarat ca Sergiu Anghel este lipsit de fair-play deoarece "nu are taria de a discuta fata in fata cu el si il face "cu ou si cu otet ori de cate ori are prilejul sa apara in fata presei". Cat despre sala de spectacole, Enachescu a precizat ca scena este prea mica pentru spectacole de dans, fiind destinata in principal concertelor clasice si de muzica camerala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.