Nu cred ca s-a mai intamplat sa fie atata aglomeratie de romani ca acum, la Berlin. Pe langa ziaristii acreditati (vreo duzina), doua dintre programe -"Panorama" si "Forum" - au filme romanesti. (Sau, ma rog, "aproape-romanesti"...) E vorba, mai inta
Nu cred ca s-a mai intamplat sa fie atata aglomeratie de romani ca acum, la Berlin. Pe langa ziaristii acreditati (vreo duzina), doua dintre programe -"Panorama" si "Forum" - au filme romanesti. (Sau, ma rog, "aproape-romanesti"...) E vorba, mai intai, despre Radu Mihaileanu (regizorul "Trenului vietii") cu ultimul sau film, "Live and Become"; sigur, e o productie franceza, cu actori francezi si vorbita in ebraica si franceza - dar Mihaileanu (care traieste in Franta) e nascut in Romania. Filmul a fost foarte bine primit de public si critica. in al doilea rand, e vorba despre tinerii actori (romani) Maria Popistasu si Bogdan Dumitrache, protagonistii filmului austriac "Crash Test Dummies" si nu in ultimul rand de prezenta Anei Ularu, a Luminitei Gheorghiu si a lui Alexandru Papadopol (pe ecran) precum si a lui Cristi Mungiu si Hanno Hoffer (regizor si producator, in carne si oase la Berlin) pentru promovarea filmului "Lost and Found": o colectie de scheciuri romano-bulgaro-ungaro-estoniano-serbo-bosniace care a avut mare succes, ridicand sala in picioare, ajutata si de taraful de lautari care a urcat pe scena!
in plus, romanii prezenti la proiectia filmului britanic "Asylum" (regia: David Mackenzie) au avut un soc: actorul (Hugh Bonneville, foto) care-l joaca pe directorul unui azil de nebuni, in Anglia anilor '50, semana leit cu fostul premier Adrian Nastase!
(Deplasare sponsorizata de PricewaterhouseCoopers)


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.