Lectorul universitar la Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", Tiberiu Vasilescu, l-a acuzat de plagiat pe dr. Mircea Angelescu, director al Directiei Monumente Istorice si Muzee (astazi Directia Generala a Patrimoniului Cultural National) a Min
Lectorul universitar la Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", Tiberiu Vasilescu, l-a acuzat de plagiat pe dr. Mircea Angelescu, director al Directiei Monumente Istorice si Muzee (astazi Directia Generala a Patrimoniului Cultural National) a Ministerului Culturii si Cultelor si arheolog la Institutul de Arheologie "Vasile Parvan" din Bucuresti. Lucrarea in cauza se numeste "Standarde si proceduri in arheologie" si a aparut anul trecut. Potrivit lui Vasilescu, lucrarea reprezinta un plagiat dupa "Standards and Guidance" editata de The Institute of Field Archaeologists din Marea Britanie, in anul 1994 (revizuita in 2001), redactata de mai multi membri ai acestei asociatii conduse de Peter Hint. "In afara de minore contributii personale, avem de-a face cu o traducere a lucrarii britanice, incepand de la cuprins si pana la anexe.
O demonstratie a acestui plagiat, ca si o prima luare de pozitie, se gaseste la adresa www.archaeology.ro incepand cu data de 11.02.2005", comunica Vasilescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.