Asociatia Nationala a Asiguratilor si Pacientilor din Asigurarile Sociale de Sanatate (ANAPASS) solicita membrilor Comisiei de Strategie Terapeutica (CST) sa dea declaratii de avere si de interes. Robert Ancuceanu, membru in CST, a declarat ca ''se v
Asociatia Nationala a Asiguratilor si Pacientilor din Asigurarile Sociale de Sanatate (ANAPASS) solicita membrilor Comisiei de Strategie Terapeutica (CST) sa dea declaratii de avere si de interes. Robert Ancuceanu, membru in CST, a declarat ca ''se va analiza cererea in momentul in care se va elabora forma finala a regulamentului CST''. ''In declaratiile de interes trebuie precizat daca persoana respectiva este cadru medical sau de cercetare, daca este actionar la vreo companie farmaceutica ori are relatii de amicitie sau de rudenie cu angajati ai firmelor si depozitelor de medicamente. De asemenea, componentii Comisiei trebuie sa declare daca participa la studiile clinice de laborator ale vreunui medicament'', ne-a declarat dr. Alexandru Buzamet, presedinte al ANAPASS. Daca cineva din CST are asemenea relatii, va avea tot interesul ca pe lista de compensate si gratuite sa apara anumite medicamente, este de parere Buzamet. Acesta a adus in discutie si realizarea, in Romania, a unor studii clinice mascate:
''Exista situatii in care bolnavilor, care fac parte din diverse programe, li se intocmesc fise cu diverse date privind efectele medicamentelor. Datele sunt trimise catre companiile farmaceutice care au distribuit, compensat sau gratuit, medicamentele in cadrul programelor. Acestea sunt, de fapt, studii clinice mascate. Nimeni nu spune ca aceste medicamente nu au beneficii terapeutice, insa, poate pacientii nu au bani sa le cumpere pentru a continua tratamentul''.
Pe de alta parte, Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor din Romania protesteaza fata de sistarea, dupa intocmirea noilor liste cu medicamente, a programului compensatelor cu 90 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.