Fiat si General Motors au pus capat parteneriatului incheiat in anul 2000, dizolvand cele doua societati mixte pentru productia de trenuri de mare viteza si achizitia de materii prime, masuri care au incheiat un lung sir de dispute, transmite Mediafa
Fiat si General Motors au pus capat parteneriatului incheiat in anul 2000, dizolvand cele doua societati mixte pentru productia de trenuri de mare viteza si achizitia de materii prime, masuri care au incheiat un lung sir de dispute, transmite Mediafax. In urma anuntului, titlurile Fiat au urcat cu 10 la suta.
Potrivit acordului dintre cele doua companii, GM va returna Fiat participatia sa de 10 la suta la divizia Fiat Auto si va plati companiei italiene 1,5 miliarde de euro pentru a accepta anularea optiunii de vanzare a Fiat Auto catre grupul american.
Un contract incheiat in anul 2000 intre cele doua companii confera Fiat dreptul de a vinde GM 90 la suta din titlurile diviziei sale auto, precum si 50 la suta din actiunile unei uzine de motoare din Polonia. Fiat si GM vor continua, insa, sa foloseasca platforme comune, precum cea impartita de Opel Corsa si Fiat Punto.
Conducerea Fiat Auto spera sa constituie societati mixte impreuna cu alti producatori, reusind, astfel, sa redevina profitabila in anul 2006.
Suma de 1,5 miliarde de euro acopera doar pierderile inregistrate de Fiat intr-un an.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.