Cu toate ca nu a mai fost atat de bogata in recorduri ca sambata, cea de-a doua zi a Nationalelor indoor de atletism, competitie rezervata seniorilor si tineretului, gazduita in week-end-ul trecut de sala din cadrul CSNB "Lia Manoliu", a impresionat
Cu toate ca nu a mai fost atat de bogata in recorduri ca sambata, cea de-a doua zi a Nationalelor indoor de atletism, competitie rezervata seniorilor si tineretului, gazduita in week-end-ul trecut de sala din cadrul CSNB "Lia Manoliu", a impresionat placut prin intreceri deosebit de interesante, rezultatele inregistrate la unele probe fiind de valoare internationala. Disputa care a tinut publicul cu sufletul la gura a fost cea de la lungime fete, unde, in premiera, titlul a revenit stelistei Angelica Badea, cu o saritura care a masurat 6,72 m. Pe locul intai la tineret, al doilea la general, s-a situat Adina Anton (CSM-PAB Arad - finalista la JO) cu o performanta de 6,59 m obtinuta din ultima incercare, cu doar un centimetru mai mult decat Alina Militaru (CS Ceahlaul P. Neamt - 6,58 m). Si in proba similara a baietilor emotiile au fost mari. Dupa un stagiu mai lung de pregatire in Germania, Bogdan Tarus, care s-a numarat de asemenea printre finalisii de la Atena, nu "a prins pragul" la capatul a trei incercari, fiind eliminat din concurs, iar diferenta dintre noul lider national, Danut Simion (Rapid, inca la tineret - 7,99 m) si veteranul Bogdan Tudor (Steaua - 7,98 m) a fost la limita: un centimetru. Evolutia Angelei Morosanu (LPS Iasi) a fost stralucitoare, eleva antrenorului Dorin Ursache castigand cursa de 200 m, fiind cronometrata in 23,78. La inaltime fete, medalia de aur a revenit stelistei Oana Pantelimon, cu 1,95 m, Monica Iagar (Dinamo) situandu-se pe doi, cu 1,92 m, iar oradeanca Andreea Ispan a reusit 1,88 m, cu toate ca este mult mai tanara si nu a beneficiat de conditii de pregatire la lot. Elena Iagar (Steaua) a intrat in posesia celui de-al doilea titlu la aceasta editie, dupa ce a trecut prima linia de sosire la 800 m (2:03,02), pentru ca Mihai Timofte (Dinamo - CSM Calarasi) sa castige la heptatlon (5132 puncte). Pe "gratar" s-a impus Anca Safta (CSM-Univ Craiova - 9:26,15) la 3000 m in fata Anei Maria Bordea (CSM CalarasI - 9:26,58, aflata la tineret). In urma concursului s-a definitivat si delegatia care va participa maine la Jocurile Balcanice de la Atena: Angelica Badea, Angela Morosanu, Alina Rapanu, Elena Iagar, Corina Dumbraveanu, Cristina Grosu, Livia Pruteanu, Adina Anton, Mariana Solomon, Adelina Gavrila, Elena Hila, Ionut Zaizan, Alexandru Mardan, Marcel Ionascu, Daniel Donovici, Stefan Vasilache, Bogdan Tarus, Florin Suciu, Alexandru Mihailescu, Adrian Maghiar, Stefan Adrian, Bogdan Tudor si Gheorghe Guset.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.