Conducerile CN Autostrazi si Drumuri Nationale, Autoritatii Rutiere Romane si Registrului Auto Roman, decapitate

Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, i-a demis ieri din functie pe directorii CN Autostrazi si Drumuri Nationale (CN

Conducerile CN Autostrazi si Drumuri Nationale, Autoritatii Rutiere Romane si Registrului Auto Roman, decapitate

Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, i-a demis ieri din functie pe directorii CN Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Autoritatii Rutiere Romane (ARR) si Registrului Auto Roman, informeaza Mediafax. Mihai Basulescu, seful CNADNR, a fost inlocuit din functie cu Aurel Balut, Vasile Rapea, directorul RAR, a fost schimbat cu Tufa Radian, iar Maria Luiza Lupascu, directoarea ARR , a fost inlocuita cu Ioan Tatar. "Ca urmare a controlului realizat la CNARNR, a fost constatat un deficit bugetar de 4.300 de miliarde de lei, in urma incheierii unor contracte de modernizare a 1.000 km de drumuri judetene, orasenesti si comunale clasificate drept drumuri nationale. Incheierea acestor cinci contracte, masura initiata din ratiuni electorale, implica cheltuieli suplimentare de 799,6 miliarde de lei. Am blocat, de asemenea, licitatia pentru atribuirea contractului de intretinere la autostrada Bucuresti - Constanta" - a declarat Dobre, citat de Mediafax.
Controlul de la ARR, sustine ministrul, a scos in evidenta ca toata organizatia teritoriala este politizata descoperindu-se nereguli in atribuirea autorizatiilor pentru transportul de marfa.
In ceea ce priveste controlul RAR, au fost constatate termene foarte mari la programarile pentru autovehicule, planificarile ajungand la 30-40 de zile. Referindu-se la contractul pentru realizarea autostrazii Brasov-Bors, ministrul a declarat agentiei Mediafax: "Nu am terminat analiza contractului cu Bechtel si nici nu vreau sa ma grabesc.
Cand voi avea toate datele privind modul de incheiere si derularea contractului, imi voi face publica pozitia".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.