Andreea Marin si TVR au declansat o campanie in favoarea victimelor tragediei din Asia. Vedeta, care s-a intors in tara dupa o saptamana petrecuta in Thailanda, a schimbat trei avioane si a zburat trei zile dus-intors, pentru a duce acolo suma de 15
Andreea Marin si TVR au declansat o campanie in favoarea victimelor tragediei din Asia. Vedeta, care s-a intors in tara dupa o saptamana petrecuta in Thailanda, a schimbat trei avioane si a zburat trei zile dus-intors, pentru a duce acolo suma de 15 miliarde de lei donata de romani. Libertatea: Cum s-a nascut ideea acestei campanii?Andreea Marin: M-am indragostit de coltul acesta de lume in vara anului trecut, cand realizam documentarul "Thailanda - Academia de Turism". Thailandezii te primesc intotdeauna cu un zambet si nu iti dau niciodata sentimentul falsitatii si al complezentei. Nu mi-am putut explica de ce acest blestem. Am intervievat oameni care au pierdut totul si spuneau ca nu se revolta impotriva divinitatii, doar ca "nu inteleg de ce..." Ideea, asadar, nu ar fi putut deveni realitate fara implicarea totala a Televiziunii Romane. UNICEF a fost garantul faptului ca fondurile adunate, aproape 15 miliarde de lei, vor ajunge acolo unde este mai mare nevoie de ele.
Ai apucat sa vezi ce ati filmat?
La o saptamana dupa plecarea in Phuket, cel mai afectat loc din Thailanda, am intrat in cabina de montaj pentru a vedea cele 10 casete. Mi-am dat seama ca, in acest caz, imaginea filmata nu poate sa exprime nici pe departe realitatea, sentimentul pe care-l trezeste momentul cand pasii ti se pierd printre obiectele personale ravasite pe podeaua unei case distruse pana la temelie. Pentru prima data in 12 ani m-am intors acasa fara bucurie... Acest interviu e primul pe care interiorul meu il refuza cu adevarat. Este un efort sa-mi gasesc vorbele. Imaginile surprinse vor vorbi mai bine decat stiu eu insami sa o fac.
Cine a sponsorizat calatoria? Tiriac Travel?
A fost o actiune platita integral de TVR, institutie pe care am reprezentat-o in Asia. Am fost insotita de operatorul Dragos Ionescu si ne-am indreptat catre Thailanda nu doar cu vestea donatiei in bani, ci si cu o donatie in medicamente pentru Centrul de Urgenta din Pucket.
Ion Tiriac a fost cu tine?
Fireste ca nu. Nu incurcam prietenia cu munca, asa cum nici un om serios nu o face. Nu i-as lua cu mine intr-o astfel de calatorie nici macar pe parintii sau fratii mei. Sunt o persoana care munceste adesea 14-16 ore pe zi fara intrerupere pentru a acoperi cat mai mult si nu pot avea ca partener decat un om care se poate adapta aceluiasi stil draconic de lucru. Nu oricine rezista.
Documentarul cand va fi difuzat?
in 12 martie... M-au impresionat in mod deosebit si copiii din Phuket, a caror scoala a fost distrusa din temelie: o fetita a scapat cu viata catarandu-se pe dealul pe care se afla casa sa. ii lipsea pernuta pe care dormea de cand se stie. I-am dat o papusa de la primul ministru Calin Popescu-Tariceanu care a trimis, in mod simbolic, o jucarie ce a apartinut baietilor dansului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.