Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului emite noi reglementari privind retrocedarile, informeaza Mediafax. Potrivit unui ordin al institutiei mentionate, pretul actiunilor acordate persoanelor indreptatite sa primeasca titluri in contul r
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului emite noi reglementari privind retrocedarile, informeaza Mediafax. Potrivit unui ordin al institutiei mentionate, pretul actiunilor acordate persoanelor indreptatite sa primeasca titluri in contul restituirii imobilelor preluate abuziv de catre stat, in perioada 1945-1989, va fi echivalent cu valoarea nominala a unei actiuni sau cu cel al ultimei tranzactionari pe piata de capital.
AVAS urmeaza sa stabileasca firmele ale caror actiuni detinute de stat, tranzactionate pe piata de capital, vor face obiectul masurilor reparatorii prin echivalent.
Beneficiarii trebuie sa se adreseze AVAS in termen de 60 de zile de la primirea deciziei care stabileste masurile reparatorii, institutia fiind obligata sa atribuie, dupa cel mult 60 de zile, actiuni pentru care a optat beneficiarul.
Printre cele mai interesante societati cotate la Bursa enumeram Alro, Antibiotice Iasi, Oltchim, Rolast, Rulmentul, Petrom si Azomures.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.