Datorita lipsei de oferte din partea angajatorilor straini, Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca Bucuresti nu mai face o perioada inscrieri in baza de date a persoanelor interesate sa obtina un loc de munca in strainatate, in domeniul agricol. In
Datorita lipsei de oferte din partea angajatorilor straini, Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca Bucuresti nu mai face o perioada inscrieri in baza de date a persoanelor interesate sa obtina un loc de munca in strainatate, in domeniul agricol. In schimb are o bogata oferta pentru aceasta luna in meserii din domenii ca: petrolier-petrochimic, hoteluri si restaurante, mecanic, in tari ca Spania, Germania si Qatar. O preselectie in domeniul petrolier, pentru Qatar, va avea loc in urmatoarele zile la Ploiesti. Persoanele inscrise in baza de date pot participa in aceasta luna la selectia care va avea loc la OMFM pentru Germania in meserii ca: asistente medicale, vanzatoare produse alimentare, ospatari, bucatari, receptioneri. Iar in perioada 28.02 - 04.03.2005 va avea loc o selectie pentru oferte de munca in Spania, pentru contracte pe o perioada de un an. Meseriile solicitate sunt: macelar, bucatar, ospatar, cameriste, cofetar, zugrav, sofer camion, sudor, tinichigiu, tamplar, mecanic reparator utilaje constructii, operator masini unelte, montator structuri metalice, mecanic electricitate.
Cei care inca nu s-au inscris in baza de date a OMFM si doresc o pot face telefonic, zilnic. Poate obtine un loc de munca in strainatate orice cetaten roman care face dovada ca nu are antecedente penale si care este apt din punct de vedere medical sa desfasoare activitatea pentru care opteaza, a mai practicat acea meserie si care are maximum 40-45 de ani.
Orice lucrator care obtine un contract de munca intr-o tara care nu are acord in domeniul asigurarilor sociale de stat cu Romania pentru a putea beneficia de drepturi de asigurari sociale in Romania trebuie ca anterior plecarii sa se prezinte la sediul OMFM. Acolo acesta va completa si semna o declaratie de venituri si un contract de asigurari sociale in baza carora va plati o contributie lunara al carei cuantum este proportional cu suma prevazuta in aceasta declaratie.
In baza acestei posibilitati cotizantul va beneficia de asigurari sociale in Romania si de stagiu de cotizare la calculul dreptului la pensie. Si in cazul in care completeaza si semneaza o declaratie si un contract de asigurari pentru somaj la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca exista posibilitatea ca un lucrator care pleaca in strainatate sa cotizeze la acest fond si sa beneficieze de drepturile prevazute de lege, atunci cand se intoarce si nu are de lucru, sa poata obtine indemnizatie de somaj, sa poata participa la cursuri de calificare, sa obtina credite etc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.