Campioana en-titre a hocheiului romanesc, SC Miercurea Ciuc, a fost invinsa, sambata seara, cu scorul de 2-4 (1-3, 1-1, 0-0), de eterna rivala Steaua, in cel de-al doilea meci al finalei Ligii Nationale. Astfel, dupa ce au pierdut primul meci de la B
Campioana en-titre a hocheiului romanesc, SC Miercurea Ciuc, a fost invinsa, sambata seara, cu scorul de 2-4 (1-3, 1-1, 0-0), de eterna rivala Steaua, in cel de-al doilea meci al finalei Ligii Nationale. Astfel, dupa ce au pierdut primul meci de la Bucuresti, militarii antrenorului Gliga au reusit, prin golurile marcate de Geru (2), Emilianenko (1) si Adorjan (1), sa egaleze situatia la general, spre nemultumirea celor peste 3000 de fani ai ciucanilor, veniti cu mic, cu mare la patinoarul "Vakar Lajos" pentru a-si incuraja favoritii. "As fi ipocrit daca as spune ca-mi pare rau pentru ca le-am stricat petrecerea, dar sunt fericit ca am intors rezultatul de la Bucuresti. Ne-am pregatit pentru acest meci, de altfel nici pe cel de la Bucuresti nu trebuia sa-l pierdem, dar asta este", a punctat Gliga. In replica, principalul finantator al SC Miercurea Ciuc, Janos Kurko, a recunoscut ca, "Steaua a fost mai buna azi, nu avem ce sa contestam. Pacat, pentru ca am pierdut un avantaj pe care il luasem la Bucuresti." Interesant este faptul ca arbitrul rus Alexander Cerenkov, care a condus partida la centru, a declarat la final ca in Romania hocheiul nu se joaca pe goluri, ci pe crose si pumni in cap! "Jucatorii sunt preocupati sa-si loveasca adversarul cat mai mult, indiferent ca o fac cu crosa sau cu pumnii. Golul pentru ei este pe locul doi. Nici nu e de mirare ca in Romania hocheiul se afla la un nivel atat de slab. Sunt deficiente pana si la cele mai elementare procedee din hochei, cum ar fi frana. Jucatorii nu stiu sa se demarce!", a afirmat Cerenkov. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.