Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va suspenda, miercuri, tranzactiile cu actiuni emise de societatile cotate la categoria a doua a bursei, pentru a opera transferul acestora pe sistemul ARENA, se arata intr-un comunicat al BVB. In prezent, la aceasta c
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va suspenda, miercuri, tranzactiile cu actiuni emise de societatile cotate la categoria a doua a bursei, pentru a opera transferul acestora pe sistemul ARENA, se arata intr-un comunicat al BVB. In prezent, la aceasta categorie sunt tranzactionate 44 de societati, printre care Rompetrol Rafinare Constanta, societatea de intermediere SSIF Broker, Banca Comerciala Carpatica, Impact Bucuresti, Compa Sibiu, Amonil Slobozia. La inceputul acestui an, 54 din cei 107 emitenti listati la Bursa Electronica Rasdaq (BER) si tranzactionati pe platforma Horizon a BVB au fost transferati pe platforma Arena. BVB a transferat pe aceasta platforma si titlurile emise de societatile incluse la sectiunea nelistate.
Sistemul electronic ARENA a fost dezvoltat de BVB si a fost lansat in anul 2001. Platforma tehnica integrata permite efectuarea in timp real a operatiunilor de tranzactionare, compensare-decontare si depozitare a unei game variate de instrumente financiare, cum ar fi titluri de stat emise cu discount sau dobanda, obligatiuni municipale si corporative, actiuni si drepturi de preferinta. Pe sistemul Horizon mai sunt tranzactionate in prezent companiile listate la categoria I si societatile de investitii financiare. Platforma Arena va reprezenta suportul tehnic de tranzactionare pentru toate actiunile din piata unificata BVB - BER.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.