Prefectul Brasovului, Aurelian Danu, si presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, par a fi de acord cu propunerea premierului Calin Popescu Tariceanu privind participarea principalei societati constructoare de tractoare cu un investitor
Prefectul Brasovului, Aurelian Danu, si presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, par a fi de acord cu propunerea premierului Calin Popescu Tariceanu privind participarea principalei societati constructoare de tractoare cu un investitor indian - anume Tata Group. "Informatii provenind de la Guvern, AVAS si de la unele servicii secrete (?! - n. a.) conduce la concluzia ca singurul investitor interesat de Tractorul este compania indiana, aceasta varianta fiind sustinuta si de premierul Tariceanu, dupa ce i-am expus posibilitatile de privatizare cu investitori romani sau cu investitori straini", ne-a declarat presedintele Cancescu. Motiv pentru care, la sfarsitul acestei luni, cei doi reprezentanti ai autoritatilor brasovene, impreuna cu oficiali guvernamentali si alti specialisti, vor pleca in India, pentru discutii pe tema achizitionarii pachetului majoritar de actiuni al societatii de tractoare de catre compania indiana. Greu de inteles insa pentru ce, in viitoarea delegatie nu sunt cooptati, cum ar fi firesc, managerul si liderul sindical - tocmai pentru a risipi dubiile in privinta firmei indiene. Tata Group este unul dintre cele mai puternice concerne din India, cu peste 80 de companii, activand in sapte mari sectoare de activitate, iar Ratan Tata, liderul grupului, a fost declarat, in 2004, omul de afaceri al anului in Asia. Este o afacere de familie, initiata in 1868 de Jamesti Tata, un comerciant de tesaturi, de atunci actiunile firmei fiind mostenite din tata in fiu. "Tata nu face tractoare, ei fac automobile, autocamioane s.a.", ne-a informat Constantin Catagoi, director general la Tractorul UTB. Mult mai ferm este, insa, Gheorghe Apostol, liderul Uniunii Sindicale Tractorul: "Nu am auzit niciodata de aceasta companie, printre producatorii mondiali de tractoare!
Nu credem ca este o firma cu traditie in fabricatia de tractoare, din moment ce nu este nici cunoscuta... AVAS ne-a pus, oficial, la dispozitie date despre acei ofertanti interesati de societatea noastra, anume consortiul firmelor Grimho (Elvetia), Same-Deutz (Italia si Germania), caruia i s-a alaturat si Uniunea Sindicala Tractorul, Mahindra&Mahindra (India), MYO-O (proprietarul Semanatoarea - Bucuresti), Sanko Holding (Turcia), alt consortiu incluzand si puternici oameni de afaceri din agricultura si industria Romaniei".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.