Intreceri de un inalt nivel tehnic la Nationalele de atletism indoor, rezervate seniorilor si tineretului, competitie desfasurata in weekend la sala din incinta CSN "Lia Manoliu". Si asta, chiar daca mai exista inca atleti cu o carte de vizita import
Intreceri de un inalt nivel tehnic la Nationalele de atletism indoor, rezervate seniorilor si tineretului, competitie desfasurata in weekend la sala din incinta CSN "Lia Manoliu". Si asta, chiar daca mai exista inca atleti cu o carte de vizita importanta care nu s-au recuperat dupa accidentari mai vechi sau care nu s-au prezentat la start pentru ca se afla in pregatire peste hotare. Ca si la etapele de Grand Prix, programate saptamanile trecute, cu mai putin de o luna inaintea Europenelor de la Madrid, cand ne mai despart sapte zile de Jocurile Balcanice, junioarele au tinut din nou capul de afis. Ne referim in principal la Angela Morosanu (LPS Iasi), care a pasit de anul trecut in marea arena internationala a seniorilor, eleva antrenorului Dorin Ursache fiind componenta a stafetei de 4x400 m, medaliata cu bronzul mondial si ocupanta a locului sase la JO 2004. Cum la primele concursuri ale anului a despartit-o doar o sutime de secunda de recordul national al junioarelor I la 60 m, cu toate ca este doar cadeta, Angela a reusit, sambata, un valoros 7,30, imbunatatind cu sapte sutimi vechea performanta. La aceeasi proba, recordul junioarelor III a fost doborat de doua ori (7,54) de Andreea Ograzeanu (CSS Alexandria). Un nou record national al seniorilor a stabilit si veteranul Gheorghe Guset (CSM Armatura Zalau) la aruncarea greutatii, inregistrand 20,93 m.
Desi s-a confruntat cu o accidentare la inceputul anului, se poate spune ca Stefan Vasilache (CS Politehnica Iasi), medaliat cu bronz la Mondialele de anul trecut la saritura in inaltime, este pe drumul cel bun, in prima zi a concursului elevul antrenorului Cristian Popescu reusind sa sara peste stafeta ridicata la 2,27 m. Finalista la JO, Adelina Gavrila (CSM Braila) s-a impus in proba de triplusalt cu un notabil 14,58 m, cu toate ca la randu-i a acuzat dureri la genunchi, fiind obligata sa ia o pauza mai mare in perioada de pregatire a acestui sezon, singura adversara mai serioasa pentru eleva antrenorului Dumitru Mihail fiind bacauanca Mariana Solomon (13,83 m), care este, insa, departe de performanta propusa in acest an. La 1500 m a castigat stelista Elena Iagar (4:10,22), talonata indeaproape de Corina Dumbraveanu (CS Olimpic Craiova), cronometrata in 4:10,84. In cursa de 400 m, prima a trecut linia de sosire Alina Rapanu (SCM Bacau; 55,63), "schimbul doi" in valoroasa noastra stafeta de 4x400 m.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.