Patriarhul Teoctist si primarul general interimar al Capitalei au cazut la pace in privinta noului amplasament al Catedralei Mantuirii Neamului, in urma discutiei pe care au avut-o joi seara. Potrivit sefului Biroului de presa al Patriarhiei Romane,
Patriarhul Teoctist si primarul general interimar al Capitalei au cazut la pace in privinta noului amplasament al Catedralei Mantuirii Neamului, in urma discutiei pe care au avut-o joi seara. Potrivit sefului Biroului de presa al Patriarhiei Romane, parintele Costel Stoica, discutia a fost una exploratorie, de informare, urmand sa fie lamurite o serie de detalii, in primul rand cel legat de statutul juridic al noului amplasament propus. Mai transant, primarul general interimar Razvan Murgeanu a declarat ca "a cazut la pace" cu Patriarhul BOR. Edilul-sef a precizat ca punctele finale de vedere vor fi facute publice dupa verificarea statutului juridic al terenului, in suprafata de 20 de hectare si apartinand domeniului public, fiind insa administrat de Parlament. Acest aspect implica elaborarea unui act normativ care sa impuna trecerea terenului in administrarea Bisericii. Terenul propus pentru ridicarea Catedralei se afla pe Dealul Arsenalului si se intinde din spatele Casei Poporului pana la Ministerul Apararii Nationale si Hotelul Marriott, fiind in prezent cunoscut ca Parcul Parlamentului. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.