Magistratii Judecatoriei Piatra Neamt au dispus ieri achitarea lui Gheorghe Stefan, presedinte de onoare al Ceahlaului, intr-un proces in care patru arbitri il acuzau de insulta si amenintare cu moartea si ii cereau daune totale de 100.000 de euro. I
Magistratii Judecatoriei Piatra Neamt au dispus ieri achitarea lui Gheorghe Stefan, presedinte de onoare al Ceahlaului, intr-un proces in care patru arbitri il acuzau de insulta si amenintare cu moartea si ii cereau daune totale de 100.000 de euro. Incidentele pentru care fostul presedinte al clubului nemtan a fost dat in judecata s-au petrecut, conform declaratiilor celor patru arbitri, in pauza meciului Ceahlaul - Steaua, disputat la Piatra Neamt pe 18 aprilie 2004, in etapa a 22-a a Divizie A si terminat cu scorul de 1-1. Marian Salomir, Marcel Savaniu, Aurel Onita si Lucian Dan au scris, in raportul de joc al acelei partide, ca actualul primar al municipiului Piatra Neamt i-a injurat si i-a amenintat cu moartea. Conform acestora, Stefan le-a transmis la pauza: "Va impusc pe toti, intru la puscarie, va omor, dar nu plecati din Piatra Neamt!". Judecatorii au finalizat cercetarea judecatoreasca si au dispus achitarea primarului pentru acuzatiile de insulta si amenintare cu moartea si au respins, ca nefondate, actiunile civile formulate de cei patru arbitri care au fost obligati, fiecare, la plata sumei de un milion de lei, reprezentand cheltuieli judiciare. Sentinta emisa de instanta de judecata poate fi atacata cu recurs in termen de zece zile.
Iertat si de FRF
Imediat dupa aflarea sentintei, Stefan a declarat ca a fost vorba despre o decizie normala a instantei, pentru ca totul s-a petrecut pe un stadion de fotbal, iar vacarmul facut de spectatori i-a facut pe cei patru "sa inteleaga gresit" vorbele spuse de el. Primarul de Piatra Neamt a mai spus ca este multumit si de faptul ca, atat el, cat si Viorel Mestecaneanu, actualul presedinte executiv al Ceahlaului, au fost achitati ieri de Comisia de Disciplina a FRF, de acuzatiile de calomnie si denigrare aduse arbitrilor si activitatii acestora. El a precizat ca trebuie sa se prezinte la urmatorul termen al procesului pe care i l-a intentat Ion Craciunescu, presedintele CCA, in urma unor articole aparute in mass media. Dupa meciul cu Steaua din aprilie 2004, Stefan a fost suspendat sase etape si amendat cu 30 de milioane de lei de catre Comisia de Disciplina a LPF, pentru amenintari cu moartea la adresa arbitrilor. Arbitrii nu au fost insa satisfacuti de sanctiunea dictata de Comisia de Disciplina a LPF si au decis sa-l dea in judecata pe Stefan. Craciunescu, a dezvaluit, intr-o conferinta de presa sustinuta pe 20 aprilie 2004, ca Marian Salomir a scris in raportul de dupa meci urmatoarele: "Domnul Gheorghe Stefan a folosit urmatoarele expresii: "Esti un porc, o jigodie, ai venit sa ne termini!", iar la pauza ni s-a adresat astfel: "Va impusc pe toti, intru la puscarie, va omor, dar nu plecati din Piatra Neamt!". La pauza, la fel, ne-a jignit si ne-a injurat, iar vicepresedintele Viorel Mestecaneanu ne-a amenintat cu bataia si cu moartea". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.