Seful Pentagonului, Donald Rumsfeld, a sosit ieri dimineata, la Mossul, (nordul Irakului), intr-o vizita-surpriza, cu scopul de a felicita personal trupele americane si irakiene pentru modul in care au asigurat desfasurarea alegerilor din 30 ianuarie
Seful Pentagonului, Donald Rumsfeld, a sosit ieri dimineata, la Mossul, (nordul Irakului), intr-o vizita-surpriza, cu scopul de a felicita personal trupele americane si irakiene pentru modul in care au asigurat desfasurarea alegerilor din 30 ianuarie.
Vizita lui Rumsfeld in Irak a avut loc intr-un context foarte turbulent. Aproximativ 70 de persoane au decedat, in ultimele zile, pe fondul violentelor care au marcat Noul An musulman. Numai ieri, un atentat sinucigas cu masina-capcana, detonata in fata iesirii dintr-o moschee siita din Balad, s-a soldat cu cel putin 13 morti si 40 de raniti, noteaza Rompres.
Organizatia Jihadului - grup extremist care a amenintat ca o va ucide pe ziarista italianca Giuliana Sgrena, de la ziarul Il Manifesto, rapita in Irak la 4 februarie - a conditionat orice informatie cu privire la soarta acesteia de retragerea de catre Roma in urmatoarele 48 de ore a trupelor sale din aceasta tara, informeaza AFP, citand un comunicat publicat pe un site islamist.
Dintre comunicatele publicate de mai multe grupuri insurgente care au revendicat rapirea jurnalistei, unul anunta ca aceasta ar fi fost executata. Nici unul dintre texte nu a putut fi autentificat. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.