O colectie impresionanta de dictionare Larousse si aproape un kilogram de bijuterii din aur, adevarate piese rare, toate apartinand unei bucurestence, au devenit tinta unor spargatori de locuinte. Pentru a ajunge la aceste valori, infractorii au avut
O colectie impresionanta de dictionare Larousse si aproape un kilogram de bijuterii din aur, adevarate piese rare, toate apartinand unei bucurestence, au devenit tinta unor spargatori de locuinte. Pentru a ajunge la aceste valori, infractorii au avut un plan bine organizat, reusind in doar cateva ore sa patrunda
in doua apartamente. Mergand direct la pont, hotii s-au ales cu o prada in valoare de 300 milioane lei.
Potrivit comisarului Marian Francu de la Serviciul Investigatii Criminale al Sectiei 12, cele doua spargeri s-au comis pe 20 decembrie 2004.
Fratii Adrian si Cristian Sterescu intentionau de mai multa vreme sa fure dictionarele si bijuteriile, mai ales ca unul dintre ei stia despre existenta valorilor. Cristian fusese coleg de liceu cu fiul celei pe care urmau s-o pradeze.
Ca sa lucreze ca niste profesionisti, Adrian si complicele sau, Dragos Claudiu N., au ales sa intre, intai, prin efractie in casa lui N. D. Marcel, pentru a sustrage cheile de la locuinta mamei sale.
Stiind ca barbatul lucreaza in Austria, cei doi au ales sa-i faca o "vizita" neanuntata, intrand in apartamentul de la etajul doi prin geamul de la bucatarie.
Au luat cheile si un lant din aur si au asteptat venirea diminetii pentru a intra in apartamentul femeii, situat in strada Negoiu nr. 2.

Bijuteriile au ajuns la amanet
Desi proprietara are un caine lup, hotii nu s-au lasat intimidati si au inceput sa scotoceasca peste tot. Ghinionul a facut ca proprietara sa apara pe neasteptate acasa, hotii nemaiavand astfel timp sa fure tot ce-si propusesera.
Au luat doar doua dictionare din cele 10, bijuteriile si mai multe parfumuri. Surprinsi in locuinta, cei doi si-au asigurat scaparea, unul sarind de la etajul trei, iar celalalt escaladand blocul pentru a ajunge pe acoperis. Toate bijuteriile sustrase au fost depuse la o casa de amanet din cartierul Militari, iar despre dictionare inca nu se stie nimic. Nici unul nu vrea sa recunoasca faptul ca le-au furat. Cei trei au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzati de furt calificat, respectiv complicitate. Politistii spun ca vor mai opera inca o retinere - o tanara care nu este tocmai straina de cele intamplate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.