Acest sfant a fost sluga lui Filimon romanul, caruia Apostolul Pavel i-a scris o epistola, apoi ucenic al apostolului. Dupa moartea lui Pavel, Onisim, intrat in ceata apostolilor mai mici, este prins de catre Tertul, eparhul Romei, care aflandu-l tar
Acest sfant a fost sluga lui Filimon romanul, caruia Apostolul Pavel i-a scris o epistola, apoi ucenic al apostolului. Dupa moartea lui Pavel, Onisim, intrat in ceata apostolilor mai mici, este prins de catre Tertul, eparhul Romei, care aflandu-l tare in credinta sa in Hristos, a pus sa fie batut in toiege si sa i se sfarame fluierele picioarelor. Dupa multe si grele chinuri, Onisim a iesit din viata aceasta.
17 februarie: Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron
De fel din mitropolia Amasiei, soldat in oastea tironilor pe vremea imparatilor Maximian si Maximin, tanarul Teodor trecuse la credinta in Hristos pe care o propovaduia si celorlalti. Somat sa renunte la iubirea si slavirea lui Iisus, el da foc statuii considerate ca mama idolilor. Prins, marturiseste ca el singur este faptasul. Este chinuit in felurite chipuri, apoi bagat intr-un cuptor aprins in care isi gaseste sfarsitul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.