Alianta D.A., in ciuda frictiunilor interne, pare a avea netezit drumul catre fotoliul de primar al Capitalei. PSD nu a reusit sa impuna candidatura unui concurent credibil, in cursa urmand a fi aruncat un ilustru necunoscut, fara nici o sansa. PSD a
Alianta D.A., in ciuda frictiunilor interne, pare a avea netezit drumul catre fotoliul de primar al Capitalei. PSD nu a reusit sa impuna candidatura unui concurent credibil, in cursa urmand a fi aruncat un ilustru necunoscut, fara nici o sansa. PSD a definitivat cele doua sondaje prin care s-a incercat detectarea candidatului la Primaria Capitalei. Surse din partid ne-au spus ca, din pacate, "castigator" la capitolul popularitate a fost desemnat tot Sorin Oprescu, cel care a mai candidat de doua ori pana acum la aceasta functie si a pierdut la o diferenta extrem de mica. Aceleasi surse ne-au precizat ca pe locul doi sta relaxat primarul "care este", Dan Marian Vanghelie. Problema e ca nici unul dintre cei doi nu ar opta pentru intrarea in cursa, fiecare din motive proprii. Primul ca nu mai vrea inca un esec, iar al doilea pentru ca numele sau este legat de "afaceri" verificate de PNA. in cursul serii de ieri, organizatia PSD Bucuresti urma sa ia o decizie in privinta posibilului candidat. Ca sa fie sigur ca nu va fi fortat sa candideze, Sorin Oprescu a parasit tara in cursul diminetii de joi, urmand sa se intoarca la Bucuresti de-abia pe 14 februarie. Potrivit acelorasi surse din PSD, se pare ca in carti, in ciuda rezultatului nefavorabil din sondaj, ar ramane Vlad Dumitrescu, un tanar complet necunoscut. Ieri seara dupa o lunga sedinta, organizatia PSD Bucuresti nu ajunsese inca la nici o concluzie. S-a decis asteptarea intoarcerii lui Sorin Oprescu pentru a-l convinge, totusi, sa candideze.
Decizia privind candidatul Aliantei in cursa pentru Primaria Capitalei s-a dovedit a fi mult mai greu de luat. Sondajele comandate de PNL pentru Ludovic Orban si de PD pentru Adriean Videanu au dat o diferenta de doar 2,7% in favoarea democratului. Pentru ca nu au reusit sa ajunga la un numitor comun in sedinta Consiliului National de Conducere de miercuri seara, liberalii au mai solicitat o sansa ieri seara. Considerand ca rezultatele celor doua sondaje nu sunt chiar asa cum si-ar fi dorit, candidatul liberalilor, Ludovic Orban, a cerut verificarea acestora. Cu solicitarea lui a fost de acord toata lumea, mai ales ca diferenta dintre el si Adriean Videanu se situeaza in marja de eroare. si vicepresedintele PD, Gheorghe Barbu, a recunoscut ca diferenta dintre cei doi se afla in marja de eroare si prin urmare sunt perfect de acord cu o reverificare. "Trebuie sa fim foarte bine intelesi. Aceasta reverificare nu inseamna alte sondaje, ci doar se va verifica daca sondajul s-a facut pe teren, iar cei intervievati au fost chestionati sau s-a completat din birou", a spus Barbu. in cazul in care dupa verificare Ludovic Orban nu va fi convins ca Adriean Videanu e mai bine cotat, se impune o decizie politica, ce urma sa se ia aseara. Surse liberale spun insa ca nu li se pare corect ca Videanu sa fie candidatul Aliantei. Cu toate acestea, e aproape sigur ca Alianta il va lansa pe acesta in cursa pentru Bucuresti, decizia fiind ca si luata. Guvernul a stabilit ieri ca alegerile sa aiba loc la 3 aprilie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.