Sedinta-maraton care se anunta maine dimineata la Politia Capitalei tine cu sufletul la gura toti politistii bucuresteni. Instalarea chestorului Ion Stoica, de la IPJ Arges, in fotoliul de sef, spun surse autorizate, se va face in prezenta oficialilo
Sedinta-maraton care se anunta maine dimineata la Politia Capitalei tine cu sufletul la gura toti politistii bucuresteni. Instalarea chestorului Ion Stoica, de la IPJ Arges, in fotoliul de sef, spun surse autorizate, se va face in prezenta oficialilor din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) si Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). Asa cum anuntam saptamana trecuta, plecarea chestorului Marian Tutilescu de la sefia Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB) devine tot mai sigura.
Politia Capitalei are, de maine, un nou director. Chestorul Ion Stoica, seful IPJ Arges, vine sa-si ia postul in primire. Sedinta in care acesta va face cunostinta cu subalternii sai se anunta una interesanta. Ramane insa un mister numele adjunctilor sai. Deocamdata, cel care nu va parasi postul, sustin surse autorizate, este comisarul-sef Lucian Guran. Nici despre destinatia chestorului Marian Tutilescu nu se vorbeste prea mult. Se discuta mai ales despre inlaturarea acestuia din functie. Va fi avansat sau retrogradat?
O intrebare care, cu siguranta, isi va gasi raspunsul la intrunirea de maine dimineata, programata pentru ora 9.00. Sedinta va fi condusa de chestorul Anghel Andreescu, secretar de stat, sef al Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din MAI. Va participa si seful Politiei Romane, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, dar si sefi de sectii si de sectoare din Capitala.
Practic, toata elita politistilor bucuresteni a fost convocata pentru acest eveniment.

Se prelungeste agonia
Agitatia care domneste de cateva saptamani bune la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPM) se va mai prelungi ceva vreme.
Avand in vedere ca schimbarea conducerii institutiei inseamna si "rocade" in randul celorlalte structuri, este normal ca toata lumea sa fie ingrijorata.
Multi se tem ca vor fi inlocuiti si cred ca noul director va veni cu o echipa deja formata. Pe de alta parte, exista si varianta ca nu va putea sa reziste prea mult in functie avand in vedere responsabilitatile care il asteapta. Sau poate va veni cu "o reteta" speciala pentru eficientizarea activitatii si, implicit, pentru tinerea sub control a infractiunilor care se comit in Bucuresti. Ramane de vazut ce strategie va adopta chestorul Stoica pentru imbunatatirea imaginii Politiei Capitalei, dar, mai ales, pentru siguranta cetatenilor. Este clar ca schimbarile sunt posibile "la centru", dar merg mai greu in provincie unde poate problemele sunt chiar si mai grave. Numai un exemplu: IJP Dolj, chestorul Constantin Codita, Boerica, Mititelu, TVA returnat ilegal, badele din lumea interlopa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.