Mai sunt doar sase zile pana cand Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploiesti va gazdui, in premiera pentru baschetul romanesc, meciurile turneului final din Conferinta de Sud a FIBA Europe Cup, campionii intrecerii interne, CSU Asesoft Ploiesti, urmand
Mai sunt doar sase zile pana cand Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploiesti va gazdui, in premiera pentru baschetul romanesc, meciurile turneului final din Conferinta de Sud a FIBA Europe Cup, campionii intrecerii interne, CSU Asesoft Ploiesti, urmand sa evolueze, miercuri seara, de la ora 19.30, impotriva puternicei echipe cipriote Pizza Express Apollon Limassol. Grupare care, sa ne reamintim, a intrerupt luna trecuta visul european al vicecampioanei Diviziei A, Dinamo-Erbasu, in sferturile de finala ale Conferintei de Sud, invingand echipa ros-albilor de doua ori consecutiv.
Dornica sa aduca pentru prima data in Romania un trofeu baschetbalistic continental si sa acceada, tot in premiera, in faza finala a intrecerii pan-europene (n.n. - participa finalistele Conferintei de Sud si Conferintei de Vest, impreuna cu semifinalistele Conferintei Centrale), dar si sa acopere golul urias lasat de Antonio Alexe, care a decedat luna trecuta intr-un groaznic accident rutier petrecut la intrarea in Sinaia, conducerea gruparii prahovene a bagat mana adanc in "pusculita" si s-a grabit sa-si intareasca serios lotul de jucatori, transferand la inceputul acestei saptamani, prin intermediul celebrei firme de impresariat BeoBasket, alti trei jucatori de valoare provenind din spatiul ex-iugoslav. Astfel, din echipa antrenata de bosniacul Mladen Jojic (foto) fac parte acum nu mai putin de sase baschetbalisti sarbi, printre care se numara doua nume grele din tara vecina: Nicola Bulatovic (2,10 m, fost campion mondial si european cu Serbia&Muntenegru) si Marko Rakocevic (2,05 m - declarat anul trecut cel mai bun pivot sarb). Conform datelor oficiale inregistrate la FIBA-Europe, in afara celor doi pivoti, din lotul ploiestenilor mai fac parte extremele Ivan Krasic, Vladimir Kuzmanovic si Pedrag Materic (27 ani, 1,97 m), dar si coordonatorul de joc Sasa Ocokolijc (28 ani, 1,83 m), ultimii doi sportivi fiind transferati recent, alaturi de Rakocevic, pentru urmatoarele sase luni. Cu alte cuvinte, pentru prima data in istoria baschetului autohton, o echipa romaneasca va putea prezenta la startul unei competitii oficiale a Batranului Continent o formula cu cinci jucatori straini, asa cum a facut-o, de altfel, intr-un recent amical disputat pe teren propriu in compania rivalilor de la Dinamo-Erbasu. De mentionat ca CSU Ploiesti va putea conta pe serviciile celor sase stranieri numai in FIBA Europe Cup, regulamentul intrecerii interne permitand accesul pe teren pentru numai trei jucatori din afara granitelor tarii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.