Biroul Executiv al Federatiei Internationale de Natatie a decis, ieri dimineata, la Frankfurt, sa acorde din nou orasului Montreal organizarea Campionatelor Mondiale din 2005, dupa ce in urma cu o luna stabilise sa-i retraga acest drept metropolei ca
Biroul Executiv al Federatiei Internationale de Natatie a decis, ieri dimineata, la Frankfurt, sa acorde din nou orasului Montreal organizarea Campionatelor Mondiale din 2005, dupa ce in urma cu o luna stabilise sa-i retraga acest drept metropolei canadiene in urma unui imens scandal financiar. De altfel, la doar cateva zile dupa ce pierdusera statutul de gazda a CM, canadienii au trait un adevarat cosmar, presedintele comitetului de organizare, Yves DesRocher, punandu-si capat zilelor. Si cum Montreal cheltuise deja cateva zeci de milioane de dolari pentru organizarea marelui eveniment, primarul orasului, Gerald Tremblay, a intrat in actiune si a asigurat FINA ca este gata sa completeze eventualul deficit financiar al comitetului de organizare. Avand aceste asigurari, Biroul Executiv al FINA, din care face parte si romanul Cornel Marculescu, a decis in unanimitate de voturi "sa se revina asupra deciziei din 19 ianuarie si sa se reconfirme orasul Montreal ca gazda a editiei a XI-a a Campionatelor Mondiale care vor avea loc in perioada 17-31 iulie 2005", dupa cum se precizeaza intr-un comunicat de presa. In plus, FINA a mai anuntat ca, "orasul Montreal a prezentat toate garantiile suplimentare solicitate in ultima luna, respectand astfel obligatiile contractate in timpul desemnarii sale in 2001, iar guvernul canadian si primaria din Montreal si-au oferit intreg sprijinul comitetului de organizare".
In aceste conditii, atat poloistii romani antrenati de Vlad Hagiu, care sunt deja calificati la turneul final mondial, cat si inotatorii tricolori, vor fi obligati sa bage mana mult mai adanc in buzunare, tinand cont de faptul ca vor avea cheltuieli mult mai mari decat in cazul in care FINA ar fi acceptat ca gazda Moscova, Berlin sau Atena.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.