Gicuta, baiete, scuza-ma ca te-am neglijat in ultima vreme, da' a trebuit sa ma duc cu Piturca si cu ciumetii lui pentru amicalul cu Slovacia - sau cu cehii, ca asa zicea Ilie Dobre la radio? - pana in Cipru. Scumpa tara, sa fiu al dracu' daca am pom
Gicuta, baiete, scuza-ma ca te-am neglijat in ultima vreme, da' a trebuit sa ma duc cu Piturca si cu ciumetii lui pentru amicalul cu Slovacia - sau cu cehii, ca asa zicea Ilie Dobre la radio? - pana in Cipru. Scumpa tara, sa fiu al dracu' daca am pomenit asa ceva, 65 de parai o sticla de whisky, ptiu! Bine, n-am dat io atata banet pentru cocartul scotian, ca a avut fratili Mario Lefkaritis grija de noi, insa din aceasta intamplare poti sa tragi si tu invatamintele de rigoare: sa nu pleci niciodata in deplasare fara rezerve serioase de "carmol", o tuiculita, o palinca, un rachiu aprig, ceva acolo, ca altfel o sa-ti chitaie Oache Piscanu si Bebita Kassai de sete si cine dracu' mai stie ce sunt in stare sa faca de disperare, ca odata, la un cantonament in Elvetia, au plecat in munti si au facut pe inghetatii pana au venit doi Saint Bernarzi cu butoiasele de coniac la gat, iar apoi mi-au venit la hotel cantand si tinandu-se de gat, iar pe caini i-au imbracat in tricourile si jambierele lui Hagi si Raducioiu si le-au pus pe capete doua sepcute cu Bergenbier, de era cat p'aci sa ne expulzeze din tara cu primul container.
Asa, sa continuam de unde ramasesem data trecuta, ca-ti spuneam cum trebuie sa te porti cu oamenii. Vezi ca uneori, cand vrei sa legitimezi o cotcarie sau cand vrei sa arunci responsabilitatea in carca altora, trebuie sa convoci Adunarea aia Generala. Nu-ti face griji cu asta ca sa vezi ce santalii o sa-ti vina te strici de ras, sa n-am parte. Astia sunt mai toti sefi pe cluburile din diviziile B sau C ori chiar presedinti de asociatii judetene, niste uschiti care nu prea au nici o legatura cu fotbalul, sunt in timpul liber frezori, sculeri matriteri, prelucratori prin aschiere, buticari, cititori de contoare, spiteri chiar mici intreprinzatori care au cate o fabrica de polonice ori de tirbusoane pe la Baicoi sau Posta Calnau. Sa stii ca si ei sunt oamenii cu orgolii, carora le place sa fie bagati in seama, sa le lasi impresia ca-i iei in serios, de aceea da-le cate un aperitiv pe stomacul gol, cate un paharel cu vodca de-aia puturoasa - lasa ca stiu eu de unde sa-ti procur, da' poate sa-ti spuna si Mihalache - si apoi pune-i sa voteze, ca nici nu banuiesti cat de mult le place. Nu e nimic mai simplu, iei o foaie de hartie cu antetul FIFA sau UEFA - gasesti tu pe la mine prin birou, daca nu, o pui pe secretara sa-ti ia de pe Internet, ca sa nu mai apeleze la Borcea si la xerox-urile lui - si faci pe alarmatul, pe ingrijoratul, ca "domne, ne obliga astia, ne sar in cap, pai ce vreti sa ne desfiinteze, sa ne excluda din toate competitiile, cum au patit aia din Patagonia", ma rog, bagi tu o tara mai ciudata la inaintare, ca astia oricum nu se pricepe la geodezie.
Pe aia de la comisii te sfatuiesc sa-i lasi sa-si faca si ei putin de cap, fa-te ca nu le observi potlogariile, iar apoi ii demasti pe un ton ingaduitor si ti-i faci slugi pe veci, vor lua ce decizie vrei tu atunci cand vrei sa-ti ajuti un prieten sau o echipa de suflet. Cu sanctiunile sa fii necrutator cu astia de la Divizia A, ca sunt mai putini, si foarte ingaduitor ca cei de la B si C, ca de voturile lor o sa ai nevoie la ananghie. Amenzile cele mai drastice sa le dai echipelor bogate, care au bani, astora de la Dinamo, Steaua, Craiova sau Rapid, pretexte gasesti tu, da-i in sange de capsomani. De exemplu, daca auzi ca pe undeva prin tara, dupa vreun spectacol, s-au luat la bataie Cristi Minculescu si Florian Pittis tu amendezi cu peste o suta de milioane Craiova si Rapidul, echipele ale caror suporteri sunt cei doi cantareti, pe motiv ca n-au grija de suporteri. Fii linistit ca merge, am facut-o si eu acum vreo sase ani dupa un meci de cupa, cand s-au incaierat niste zbierangii la vreo 15 kilometri de stadion.
Gata, ajunge pentru azi, du-te acum mai bine pe la Dinamo, ca cica ti-a fugit Burca de la echipa, desi cred ca Borcea si Andone spera sa nu-l mai gaseasca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.