Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a anuntat ca din totalul celor 214 mii de dosare de pensionare dinainte de 1980 au fost analizate 190 de mii. "Chiar daca vor fi analizate toate dosarele de pensionare, asta nu inseamna ca toate pensiile se vor mari.
Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a anuntat ca din totalul celor 214 mii de dosare de pensionare dinainte de 1980 au fost analizate 190 de mii. "Chiar daca vor fi analizate toate dosarele de pensionare, asta nu inseamna ca toate pensiile se vor mari. De exemplu, din cele 214 mii, circa 42% vor cunoaste o crestere", a mai spus ministrul. El a precizat insa ca nici o pensie nu va fi micsorata.
Barbu a mai adaugat ca exista surse la buget de unde sa se suplimenteze sumele alocate pensiilor. Ministrul intentioneaza sa ceara guvernului o hotarare de suplimentare cu aproximativ 1.800-1.900 a posturilor pentru Casa de Pensii pentru a reusi sa duca la bun sfarsit procesul de recalculare a pensiilor. Acestea se intentioneaza sa fie luate din posturile vacante de la celelalte ministere. Altfel spus, nu se vor mai face angajari la alte ministere, ci doar la Casa de Pensii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.