Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) a inceput o ancheta interna in privinta modului in care au fost reconstruite unele case din zonele afectate de exploatarile miniere, a declarat, ieri, directorul general Tiberiu Trotea.
Director
Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) a inceput o ancheta interna in privinta modului in care au fost reconstruite unele case din zonele afectate de exploatarile miniere, a declarat, ieri, directorul general Tiberiu Trotea.
Directorul SNLO a precizat ca verificarile respective vizeaza cateva imobile din cartierul Primaverii, situat la marginea municipiului Targu Jiu, printre acestea aflandu-se si casa secretarului de stat din Ministerul Economiei si Comertului, Ionel Mantog.
Trotea a afirmat ca vor fi verificate dosarele care au stat la baza stramutarii caselor din zonele miniere si la reconstruirea lor in cartierul Primaverii. Directorul general a precizat ca rezultatele acestor verificari vor fi inaintate "organelor abilitate", subliniind ca nu va putea prezenta concluziile si presei.
Secretarul de stat Ionel Mantog a declarat, ieri, ca isi doreste ca atat verificarile facute de SNLO, cat si cele ale Politiei, sa se incheie cat mai repede. El sustine ca si-a construit in conditii legale imobilul din cartierul Primaverii si a afirmat ca Politia ar fi putut sa faca verificarile de mai mult timp, intrucat a ridicat documente in acest sens de la SNLO de peste o jumatate de an.
Mantog a mai spus ca vrea ca rezultatele verificarilor sa fie facute publice cat mai repede, pentru a-si putea demonstra astfel nevinovatia, transmite Mediafax. Purtatorul de cuvant al IPJ Gorj, comisar Cornelia Micu, a declarat, miercuri, ca Politia Gorj face verificari in cazul vilelor pe care liderul sindical Marin Condescu si noul secretar de stat din Ministerul Economiei si Comertului Ionel Mantog si le-au construit in cartierul Primaverii.
Ea a precizat ca verificarile au inceput la solicitarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, care a cerut o ancheta si in cazul directorului general al fostei Companii Nationale a Lignitului Oltenia, Ion Vulpe.
Acesta a demisionat din functia de director al CNLO in iunie 2004, dupa ce omul de afaceri american George Bigelow l-a acuzat ca i-a construit o vila in valoare de peste 20 de miliarde de lei, suma din care ar fi achitat doar sase miliarde de lei, pentru ca directorul CNLO sa-l ajute sa primeasca noi comenzi in Gorj.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.