Carleton Fiorina, una dintre cele mai puternice femei de afaceri din Statele Unite, a fost schimbata din functia de presedinte si
director executiv al gigantului Hewlett-Packard (HP), in urma unor dezacorduri privind strategia producatorului
Carleton Fiorina, una dintre cele mai puternice femei de afaceri din Statele Unite, a fost schimbata din functia de presedinte si
director executiv al gigantului Hewlett-Packard (HP), in urma unor dezacorduri privind strategia producatorului de computere si imprimante, transmite agentia Reuters, citata de Mediafax.
Robert Wayman, directorul financiar al HP, a fost numit director executiv interimar, iar Patricia Dunn, membru in consiliul de administratie al companiei din 1998, a devenit presedinte fara atributii executive al consiliului.
Fiorina, care a devenit director executiv al HP in 1999, a atras nemultumirea investitorilor dupa fuziunea cu concurentul din domeniul calculatoarelor personale, Compaq Computer, in anul 2002. Criticii achizitiei Compaq, inclusiv membrii familiilor fondatorilor HP - William Hewlett si David Packard, au afirmat ca aceasta a redus valoarea diviziei de imprimante a grupului.
Analistii apreciaza ca preluarea Compaq nu a dat rezultatele promise la momentul realizarii ei, iar ca urmare valoarea actiunilor HP a fost mult afectata.
De asemenea, in ultimii ani, rezultatele inregistrate in unele trimestre au fost inferioare asteptarilor conducerii, ceea ce a nemultumit investitorii.
Analistii considera ca plecarea lui Fiorina va ajuta compania HP, ale carei actiuni au urcat cu 11 la suta la aflarea stirii, in cadrul tranzactiilor electronice.
Peter Sorrentino, director de investitii pentru Bartlett & Co., a afirmat ca "piata a asteptat de mult aceasta schimbare".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.