Capii clanului Camatarii si fostul senator Vasile Duta, unul din personajele care ar fi facut scut in fata retelei mafiote coordonate de fratii Balint, si-au luat in primire celule noi in puscariile din Romania. Fratii Nutu si Sile Camataru si "locot
Capii clanului Camatarii si fostul senator Vasile Duta, unul din personajele care ar fi facut scut in fata retelei mafiote coordonate de fratii Balint, si-au luat in primire celule noi in puscariile din Romania. Fratii Nutu si Sile Camataru si "locotenentul" lor Silviu Dudita, care pana acum s-au aflat impreuna in arestul Directiei Cercetari Penale (DCP) din Capitala, au fost despartiti la inceputul acestei saptamani, celebra "tripleta" destramandu-se. Cei trei au fost mutati in trei inchisori din trei colturi ale tarii. Mai mult, de ieri si ex-senatorului PSD Duta i-a fost repartizata o celula la Rahova.
Procurorii au luat saptamana trecuta decizia ca liderii gruparii "Camataru" sa fie separati, asa incat luni dimineata Sile a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Securitate din Craiova, marti la pranz "Fluturica" a fost transportat la Giurgiu, iar, ieri, Nutu a primit o celula noua la inchisoarea din Margineni-Prahova.
Dintre cei trei se pare ca Sile a suportat cel mai bine "dezradacinarea" de la DCP. Departe de fratele lui, Vasile Balint a devenit coleg de penitenciar cu mai vechiul lui amic Miron Cozma. Tocmai relatia dintre fostul lider al minerilor si clanul Camataru a fost in decembrie 2004 si motivul rearestarii "Luceafarului huilei", dupa ce acesta fusese gratiat. in privinta colegilor de "suferinta", nici Silviu Dudita nu are motive sa se planga. La Giurgiu este detinut si un alt interlop celebru al Capitalei, Ahmet Metin, apropiat al clanului "Gemenii", implicat in cunoscuta afacere "Portbagajul". Dintre toti, traiul cel mai greu se pare ca il va avea Nutu Camataru in penitenciarul de la Margineni, loc in care isi executa pedeapsa unii dintre cei mai periculosi criminali romani. Penitenciarul prahovean este cunoscut si ca "raiul vietasilor", al celor care ispasesc condamnari pe viata.
Altfel, Tribunalul Bucuresti a hotarat ieri sa-l aresteze pentru 29 de zile pe fostul senator PSD Vasile Duta, retinut miercuri de PNA pentru fapte de coruptie. Duta, al carui nume a fost vehiculat si in cazul "Camataru", ca fiind unul dintre protectorii retelei, a spus ca "e victima unei executii politice a PSD". Avocatul lui Duta a adaugat ca martora denuntatoare, despre care se afirma ca ar fi fost influentata de senator, a murit intr-un accident de masina.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.