El sustine ca deficitul de cont curent si stabilitatea cursului de schimb au fost grav afectate de intarirea brusca a leului. Din aceasta cauza, Guvernul a fost obligat sa reduca deficitul bugetar la 0,2%-0,5% din PIB, iar printre efecte se vor numar
El sustine ca deficitul de cont curent si stabilitatea cursului de schimb au fost grav afectate de intarirea brusca a leului. Din aceasta cauza, Guvernul a fost obligat sa reduca deficitul bugetar la 0,2%-0,5% din PIB, iar printre efecte se vor numara reducerea alocatiilor bugetare.
""BNR isi coreleaza politica monetara cu politicile Guvernului, indeosebi cu cea fiscala. A spune ca aprecierea leului in ultimele saptamani din 2004 a deteriorat contul curent e cel putin o exagerare. O astfel de miscare a cursului se reflecta in contul curent cel putin dupa 3-4 luni. Cat priveste dobanzile, ele sunt intr-un proces evident de scadere"", considera Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR. (Vali Blanaru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.