Catapultat in opozitie, fostul partid de guvernamant se afla acum exact in aceeasi situatie de care s-au tot plans, din 2000 pana in 2004, liberalii si democratii. PSD constata acum neputincios ca actuala putere incearca prin tot soiul de metode sa-i
Catapultat in opozitie, fostul partid de guvernamant se afla acum exact in aceeasi situatie de care s-au tot plans, din 2000 pana in 2004, liberalii si democratii. PSD constata acum neputincios ca actuala putere incearca prin tot soiul de metode sa-i "agate" reprezentantii din administratia locala, pentru a-si asigura majoritatea in teritoriu.
Cu alte cuvinte, Alianta copiaza cu fidelitate modelul pe care social-democratii lui Adrian Nastase l-au aplicat cu succes timp de patru ani, injumatatind practic numarul alesilor locali ai PD si PNL.
In aceste conditii, pesedistilor nu le ramane de facut decat sa protesteze in mod public, prin intermediul presei, si sa fluture prin fata guvernantilor tot felul de adrese si scrisori destinate comunitatii internationale.
Adica exact ce faceau, pana nu demult, fara sa obtina vreun rezultat, liberalii si democratii.
Un prim semnal de ingrijorare fata de aceasta situatie l-a dat, ieri, liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Miron Mitrea, care s-a aratat "preocupat de modul agresiv in care actuala putere se raporteaza fata de administratia locala". Mitrea a aratat ca, daca atacurile impotriva presedintilor CJ vor continua, inclusiv prin incercarea de a modifica legislatia, formatiunea sa va recurge la toate "demersurile normale" la Bruxelles si Strasbourg.
El a mai spus ca fostul partid de guvernamant ar putea apela si la institutiile unde Romania este afiliata pe linia administratiei locale.
PSD protesteaza si fata de incercarile de racolare a primarilor de catre partidele aflate la putere.
In acest sens, deputatul PSD a precizat pozitia Biroului executiv al PSD care a luat deja atitudine fata de eliberarea din functii "fara alta logica, decat aceea a algoritmului", nu doar a secretarilor de stat, ci si a celor aflati pana la nivelul directorilor generali si al celor adjuncti.
Intrebat daca PSD nu este vinovat de ceea ce a facut la guvernare, prin racolarea alesilor locali, aceasta metoda fiind copiata in prezent de actuala putere, Miron Mitrea a aratat ca in timpul guvernarii PSD nu a fost schimbat nici un presedinte sau vicepresedinte de la Consiliile Judetene si nici nu a fost modificata Legea administratiei locale pentru a permite schimbarea acestora.
Insa el a afirmat ca metoda racolarii primarilor "a fost gresita", ca a fost practicata de PSD si ca "trebuie renuntat la aceasta". El considera insa ca la nivelul tarii este firesc ca pana la zece primari sa-si schimbe coloratura politica in perioada dintre alegerile locale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.