Tranzactia s-a derulat intre TECH SAFETY din Targu Jiu si Consiliul Judetean Hunedoara, condus la acea data de Mihail Rudeanu. Intr-un rechizitoriu intocmit anul trecut de Parchetul Judetean Gorj, se mentioneaza ca Dan Floarea, actionar al TECH SAFET

Tranzactia s-a derulat intre TECH SAFETY din Targu Jiu si Consiliul Judetean Hunedoara, condus la acea data de Mihail Rudeanu. Intr-un rechizitoriu intocmit anul trecut de Parchetul Judetean Gorj, se mentioneaza ca Dan Floarea, actionar al TECH SAFETY, a fost ajutat de Nicolae Mischie sa incheie o afacere cu Alexandru Crisan, aflat in prezent in spatele gratiilor

Poveste adevarata. O firma din Targu Jiu la care actionar este Dan Radu Floarea, un apropiat al lui Nicolae Mischie, a vandut salopete in valoare de 3 miliarde de lei Consiliului Judetean Hunedoara.
Prefectul de Hunedoara, Cristian Vladu, a declarat ca in urma unor verificari ale politiei, care au pornit de la o sesizare, s-a descoperit ca Directia de Drumuri Judetene din subordinea CJ Hunedoara a achizitionat salopete Armani, pentru care a fost achitata suma de 3 miliarde de lei.
Pe langa salopetele care nu au fost niciodata folosite si care zac acum intr-un subsol, a mai fost cumparat un microbuz in valoare de 18.000 de euro. Masina a fost fabricata in anul 1966 si se afla intr-o stare avansata de uzura, nemaifiind functionala.
"Noi am primit o petitie de la un grup de persoane si in acea petitie erau semnalate mai multe aspecte de la Directia de Drumuri. In 2004 au fost cumparate acele salopete Armani. Mie nu mi-a venit sa cred ca o astfel de firma produce salopete pentru muncitori. S-au cheltuit 3 miliarde pentru salopete. Firma de la care au fost cumparate este din Targu Jiu si se pare ca are legatura cu Nicolae Mischie. Imbracamintea a fost cumparata inainte de nunta dintre copiii lui Mischie si Rudeanu. Din cate s-a constatat, salopetele se afla intr-un beci din fostul hotel al partidului si erau in stare de casare din faza de achizitie. Nici macar tiganii din Valea Jiului nu au vrut sa le poarte", a declarat Cristian Vladu.
Intrucat Directia de Drumuri Judetene si-a redus semnificativ numarul de angajati, cu peste 500, salopetele nu au fost purtate de nimeni. Politistii si procurorii hunedoreni au demarat cercetari in acest caz, pentru a elucida conditiile in care s-a incheiat contractul. De precizat ca pretul de achizitie al unei salopete a variat intre 850.000 de lei si 2.000.000 de lei.

Dan Floarea - Mischie - Crisan
Comisarul sef Ioan Poanta, prim adjunctul comandantului IJP Hunedoara, a declarat pentru Gazeta de Sud ca, din primele cercetari, rezulta ca firma de la care au fost achizitionate salopetele se numeste TECH SAFETY din Targu Jiu, la care este actionar, intre altii, Dan Radu Floarea. Acesta din urma nu este nimeni altul decat un camarad de nadejde al fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie.
De numele lui Dan Radu Floarea sunt legate arestarile lui Alexandru Crisan junior si senior. Acestia din urma, judecati in prezent pentru inselaciune, au ajuns dupa gratii, dupa ce au derulat o afacere cu reprezentantul TECH SAFETY, Dan Floarea. In calitate de patroni ai firmei ALEXANDER CO SRL din Brasov, au incheiat trei contracte, prin care au achizitionat marfa in valoare de peste 6,1 miliarde de lei, obligandu-se sa o achite prin file cec. In contract, cei doi oameni de afaceri se angajau sa asigure existenta in cont a sumei necesare efectuarii platii, in caz contrar urmand sa suporte rigorile legii.
Conform procurorilor, la data respectiva pe contul firmei ALEXANDER CO SRL Ministerul Finantelor a dispus o poprire, pentru o datorie de 20 de miliarde de lei. Astfel, filele cec emise de Alexandru Crisan junior, si semnate de acesta si de tatal sau, nu aveau acoperire in banca.
Potrivit rechizitoriului intocmit de prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, Alexandru Crisan junior l-a cunoscut pe Dan Radu Florea in luna iunie 2004, acesta fiindu-i prezentat si recomandat de catre Nicolae Mischie, fostul presedinte al Consiliului Judetean si al PSD Gorj. In urma inlesnirii facute de Mischie au fost semnate cele trei contracte. De mentionat ca nunta intre fiul lui Mischie si fiica lui Rudeanu a avut loc in luna mai 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.