Victor Piturca a pierdut primul sau pariu in acest mandat de selectioner, "batranii" pe care el ii vedea salvatorii Nationalei fiind penibili in prestatia lor de ieri, din amicalul cu Slovacia, care a adus un rezultat de egalitate, salvat de evolutia
Victor Piturca a pierdut primul sau pariu in acest mandat de selectioner, "batranii" pe care el ii vedea salvatorii Nationalei fiind penibili in prestatia lor de ieri, din amicalul cu Slovacia, care a adus un rezultat de egalitate, salvat de evolutia tinerilor introdusi pe final. Inaintea intalnirii de la Larnaca, tehnicianul "tricolorilor" opina ca s-a renuntat prea usor la unii jucatori cu experienta, decizand ca Adrian Ilie, Dorinel Munteanu, Stelea sau Galca au un cuvant greu de spus in fotbalul romanesc. S-a vazut ieri la Larnaca, acolo unde Nationala a fost la un pas sa piarda rusinos in fata unui adversar care, pana acum vreun an, se intreba cate goluri va incasa de la Romania. Stelea a gafat ca un incepator la ambele faze ale slovacilor, Adrian Ilie a gresit 95% din baloanele care au trecut pe la el, dand impresia ca s-a lasat de vreo zece ani de fotbal si ca a nimerit din intamplare la meci, Dorinel Munteanu nu a fost nici in aparare, nici in atac, fiindu-i extrem de dificil sa faca fata postului de mijlocas stanga in conditiile in care mai mult inoata decat alearga, Galca a incetinit jocul pana la limita insuportabilului. Slovacii i-au luat repede pe "batraneii" Nationalei, aici intrand si Iencsi si Nastase, doi fundasi centrali destul de lenti, deschizand scorul la o faza rapida de atac, la care Stelea a iesit in stilu-i caracteristic. Replica nu avea cum sa vina, pentru ca la mijloc nu se lega nimic, Pancu si Petre parand stanjeniti de lentoarea lui Galca si Munteanu. In fata, Niculae s-a zbatut in zadar, pentru ca mingea "murea" invariabil la Ilie, iar cand "Cobra", acum in varianta fara pic de venin, a primit un cadou de la fundasii slovaci, Niculae a tras la poarta fara sa stea pe ganduri. Ilie l-a pacalit pe arbitrul cipriot de un penalty, transformat elegant de Pancu, dar adversarul a lovit din nou. Karhan a sutat printre mainile lui Stelea si "tricolorii" au intrat la cabine cu capul plecat. Jocul s-a schimbat dupa minutul 55, cand Munteanu si Ilie au parasit terenul. Mitea a crescut jocul cu o viteza, a creat tot timpul pericol pe banda stanga, pe care a rulat-o in trei minute cat Dorniel tot meciul. Golul egalarii a venit abia in final, cand Oprita l-a salvat pe Piturca de la un esec rusinos. Experimentul selectionerului a fost un fiasco, este clar, fiindca este clar ca fostii mari jucatori Ilie, Stelea, Munteanu si Galca sunt depasiti, iar selectionerul trebuie sa incerce sa disciplineze actuala generatie, nu sa o resusciteze pe cea veche. Din pacate, meciul cu Olanda este luna viitoare.
Romania - Slovacia 2-2 (1-2)
Au marcat: Pancu (32p), Oprita (90) / Vittek (15), Karhan (42)
ROMANIA: Stelea - Radoi (80 Badoi), Iencsi, V. Nastase, Rat - Fl. Petre (70 T. Balan), Galca, Pancu (55 Plesan), D. Munteanu (55 Mitea) - Ad. Ilie (55 Oprita) - D. Niculae (70 Gh. Bucur).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.