Pretul petrolului a scazut sub pragul de 45 de dolari pe baril pentru prima data in ultima luna, pe fondul speculatiilor potrivit carora temperaturile ridicate din Statele Unite vor duce la o majorare a rezervelor, relateaza BBC. Barilul de petrol de
Pretul petrolului a scazut sub pragul de 45 de dolari pe baril pentru prima data in ultima luna, pe fondul speculatiilor potrivit carora temperaturile ridicate din Statele Unite vor duce la o majorare a rezervelor, relateaza BBC. Barilul de petrol de tip "light crude", de referinta la Bursa din New York, se vindea, ieri, cu 44,86 dolari, in scadere cu 1,2 la suta. La Londra, titeiul se tranzactiona la un pret de 43,07 dolari pe baril. Preturile au inceput sa scada inca de la sfarsitul lunii ianuarie, pe fondul incalzirii vremii din Statele Unite, dupa ce piata incepuse sa se teama de o noua scumpire a titeiului din cauza cererii sporite. La sfarsitul lunii trecute, petrolul era cotat aproape de 50 de dolari pe baril, in parte si din cauza temerilor ca OPEC (cartelul tarilor exportatoare de petrol) va decide diminuarea productiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.