Fundatia Vier Pfoten Romania si Directia Generala de Asistenta Sociala a sectorului 1 au lansat, ieri, programul "Caini pentru oameni", care are scopul de a oferi asistenta copiilor cu probleme emotionale sau psihice, persoanelor cu diferite dizabili
Fundatia Vier Pfoten Romania si Directia Generala de Asistenta Sociala a sectorului 1 au lansat, ieri, programul "Caini pentru oameni", care are scopul de a oferi asistenta copiilor cu probleme emotionale sau psihice, persoanelor cu diferite dizabilitati fizice sau batranilor aflati in institutii, prin intermediul zooterapiei. Aceasta practica medicala, foarte utilizata in strainatate, dar aplicata in premiera in Romania, contribuie la imbunatatirea psihicului uman, din punct de vedere social sau emotional, prin folosirea animalelor. "Terapeutii cu patru labute ofera ceea ce medicina nu poate oferi fara sa foloseasca medicamente. A fost demonstrat stiintific faptul ca pacientilor care se joaca si vorbesc cu un animal le scade presiunea arteriala, iar stresul si depresiile, daca nu dispar, cel putin se reduc drastic", a declarat coordonatorul programului, Florian Irimiea.
Pentru acest program, Vier Pfoten foloseste caini luati de pe strada, dar care au anumite aptitudini. Potrivit lui Florian Irimiea, cainii sunt veseli, docili si foarte atasati de oameni. Ei sunt educati pentru probe de subordonare, iar pe langa programul de terapie, sunt testati si antrenati pentru exercitii de cautare si salvare.
Primul contract de aplicare a programului a fost incheiat cu Directia Generala de Asistenta Sociala din sectorul 1, care a recomandat cateva centre cu copii institutionalizati. Primul pas a fost facut la Complexul de Servicii Sociale "Sf. Stefan", unde 12 copii cu probleme emotionale si de integrare sociala primesc vizitele cainilor de doua ori pe saptamana, intalnirile avand loc in prezenta psihologului si insotitorilor permanenti ai cainilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.