Peste aproximativ trei saptamani, acesti oameni isi vor disputa, sub ochii intregului mapamond, cele mai importante distinctii ale industriei cinematografice. In ciuda mizei deosebite, nominalizatii la Premiile Oscar pareau realmente detasati de acea
Peste aproximativ trei saptamani, acesti oameni isi vor disputa, sub ochii intregului mapamond, cele mai importante distinctii ale industriei cinematografice. In ciuda mizei deosebite, nominalizatii la Premiile Oscar pareau realmente detasati de aceasta competitie in cursul serii de luni, cand s-au adunat la Beverly Hilton Hotel pentru traditionala cina festiva de dinaintea Oscarurilor.
Printre cei 115 de candidati s-a numarat si Leonardo DiCaprio, nominalizat la categoria cel mai bun actor pentru rolul din "The Aviator", care parea intr-o relatie de prietenie extraordinara cu alti colegi de breasla si contracandidati, precum Clint Eastwood sau Don Cheadle ("Hotel Rwanda"). In acelasi timp, Jamie Foxx (Ray Charles), care candideaza la doua categorii (cel mai bun actor in rol principal si cel mai bun actor in rol secundar), isi retinea cu greu incantarea. "As vrea sa spun atat de multe... Asa cum le-am mai spus si cu alte ocazii prietenilor mei: nici in visele mele cele mai frumoase nu speram sa ajung vreodata aici", a precizat interpretul lui Ray Charles.
La randul ei, frumoasa actrita britanica Kate Winslet, nominalizata pentru prestatia sa din "Eternal Sunshine Of The Spotless Mind", parea deo-sebit de incantata de intalnirea "afara din concurs" cu cele mai importante nume ale momentului din industria filmului. "Nu ne-am simtit nici o clipa contracandidati. Dimpotriva, am avut senzatia ca fiecare parea ca-l respecta si-l admira enorm pe celalalt. A fost ceva absolut fantastic, misterios, ciudat si glorios in acelasi timp", a precizat Winslet, care se afla in competitie directa cu Hilary Swank, distinsa cu premiul Oscar in 2000 pentru rolul de exceptie facut in "Boys Don't Cry" ("Baietii nu plang niciodata") si care anul acesta este nominalizata pentru prestatia din "Million Dollar Baby". "Sunt in continuare deosebit de socata de aceasta nominalizare si inca nu sunt capabila sa vorbesc despre asta", a precizat Swank luni seara. La cina festiva a fost prezent si Martin Scorsese, celebrul regizor care nu a castigat niciodata Oscarul, desi a fost nominalizat de patru ori pana in prezent. El a precizat din nou ca ar fi "minunat" sa castige acest premiu cu "The Aviator". "Poate ca e mai bine ca nu am castigat in anii '70 si nici in '80 si nici mai tarziu. Poate ca nu as fi fost capabil sa mai imi revin dupa un asemenea succes", a mai precizat Scorsese. Cea de a 77-a ceremonie de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 27 februarie, la Los Angeles, si va fi prezentata pentru prima oara de actorul de comedie Chris Rock.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.