Avocatii scriitoarei JK Rowling analizeaza posibilitatea de a da in judecata editorii unei reviste a armatei americane, care contine benzi desenate cu personaje ce seamana foarte mult cu cele din seria "Harry Potter", transmite Mediafax. Preventive M
Avocatii scriitoarei JK Rowling analizeaza posibilitatea de a da in judecata editorii unei reviste a armatei americane, care contine benzi desenate cu personaje ce seamana foarte mult cu cele din seria "Harry Potter", transmite Mediafax. Preventive Maintenance Monthly, care are un tiraj de 100.000 de exemplare, le explica soldatilor cum sa aiba grija de echipamentul lor. Revista are si un foileton de benzi desenate al carui personaj principal este un copil vrajitor pe nume Topper, care are un profesor numit Rumbledore la Scoala Mogmart. Printre alte asemanari se numara personaje numite Snappy, McDonagal si Ranger, care corespund unora numite Snape, McGonagal si Hermione Granger. Un reprezentant al lui Rowling a spus ca scriitoarea ia foarte in serios protejarea drepturilor de autor asupra operei sale, dar ca este prematur sa afirme daca exista cu adevarat motive de ingrijorare. Redactorul sef al revistei americane, Ken Crunk, a negat ca publicatia sa ar incalca legea drepturilor de autor. "Desenele nu seamana cu personajele din "Harry Potter"", a spus acesta. In 2003, scriitoarea britanica a dat in judecata autorul si editorul unei carti pentru copii din Rusia, al carei subiect semana foarte mult cu cel din cartile sale. Autorul, Dimitri Yemets, s-a aparat spunand ca a parodiat cartile lui Rowling, dar nu i s-a dat castig de cauza. Scriitoarea britanica isi incurajeaza insa fanii sa scrie si sa publice pe pagina sa de web povestiri bazate pe personajele create de ea, atata vreme cat nu sunt folosite pentru a obtine venituri. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.